Audiohobby.pl

Słuchawki niskich lotów, tj. niewykwintne

fallow

• 6457 / 6074
  • Ekspert
15-05-2010, 23:49
>> Piotr Ryka, 2010-05-15 18:24:51
Czy ja gdzieś napisałem, że podnoszenie mnożnika nic nie daje? Gdzie tak jest napisane?

Prosze bardzo:

Odpowiadasz na wpis
>> Piotr Ryka, 2010-05-12 20:41:49
Procesory są fabrycznie przyrządzane tak, by nie można było wydobyć ich faktycznego potencjału. Samo podnoszenie mnożnika w BIOS nic nie da gdy umyślnie zaniżono wewnętrzny transfer danych albo wykastrowano pamięć.

>> Piotr Ryka, 2010-05-15 18:24:51
Na przykład żadna karta do gier nie generuje obrazu klasy Matroxa, więc proponuję się tak bardzo z tymi komputerami nie puszyć.

No to widze mamy juz Grado Labs wsrod kart graficznych :))

W porzadku przestaje sie "puszyc" i wiecej tutaj juz tego tematu nie podejme. Widze, po prostu czarno na bialym lub jak kto woli 1 na 0 - ze kompletnie, totalnie - nie ma sensu, nie warto :)) Nie chce mi sie nawet komentowac reszty albo odpowiadac juz w kolko tego samego ale w inny sposob.

Przyznaje nawet Ci racje Piotrze we wszystkim co tam chcesz :)))

grisza_1982

• 389 / 5382
  • Zaawansowany użytkownik
15-05-2010, 23:58
>> Rolandsinger, 2010-05-15 23:42:23
Zastrzeżenia budzi wyłącznie fakt, że wraz z logarytmicznym wzrostem ceny w ofercie Grado jakość wykonania lawinowo spada (brzmienie już zostawmy) a awaryjność rośnie wprost proporcjonalnie do ceny.

Jeśli wziąć by ceny polskiego dystrybutora SR325i są prawie 3 razy droższe od SR80.
Skoro jesteś tak dobrze zorientowany w temacie, to bardzo Cię proszę stwórz charakterystykę, niechaj się nazywa " Ch-ka Rolandsinger\'a", która będzie przedstawiała zależność awaryjności względem konkretnych modeli słuchawek Grado (ceny), bo niektórzy mogą czuć się zdezorientowani.

Gustaw

• Gość
16-05-2010, 00:07
>> Dawid-SS, 2010-05-15 20:43:45
Zrozumiałbym tą nienawiść do GRADO jakby Józio G. dobierał się do naszych "chłopców", np do Rolanda Gustawa czy nawet Lana, ale nienawiść bo słuchawki kosztują kosmos?

Kwestia podstawowa.... John Grado nie jest w moim typie :)
Kwestia wtórna.. Dawid a nie przyszło Tobie o głowy, że ktoś może sobie robić zwyczajne jaja z nabożnego stosunku do marki i do konkretnego produktu ?
Nie czuję nienawiści do produktów Grado ale muszę przyznać, że tematem do szyderstwa są nader dobrym. Niestety nie jest moją winą, że część Gradomaniaków odbiera moje posty w sposób zbyt emocjonalny.

Gustaw

• Gość
16-05-2010, 00:12
Ahmed ! A co ty na to ?

Dawid-SS

• 325 / 5696
16-05-2010, 00:14
>> Gustaw, 2010-05-16 00:07:57
Ja wiem że to są jaja i że Ty się z tego smiejesz :) Ja tym bardziej czytając pewne Twoje posty, ooo przepraszam, Twoje są ok, ale pod Twoim zawsze robi się zamęt jakby ktoś kij w mrowisko włożył :D A Ty sobie idziesz i wracasz na następny dzień :D Ale to troche nude bo cały czas odgrzewamy kotlety zamiast normalnie dyskutować, racją natomiast jest to że nudno byłoby pier*olić jak potłuczony wkółko i nie powiedzieć czegoś smiesznego lub nie zrobić komuś psikusa :) Ale kulturalnego :)

Ahmed

• Gość
16-05-2010, 00:14
Uważam, Gustaw, że jak zwykle masz rację.
Bardzo się identyfikuję z Twoimi poglądami w sprawie tej tandetniej, imperialistycznej, słuchawkowej firmy na G.

grisza_1982

• 389 / 5382
16-05-2010, 00:19
>> Gustaw, 2010-05-16 00:07:57
Kwestia podstawowa.... John Grado nie jest w moim typie :)
Kwestia wtórna.. Dawid a nie przyszło Tobie o głowy, że ktoś może sobie robić zwyczajne jaja z nabożnego stosunku do marki i do konkretnego produktu ?
Nie czuję nienawiści do produktów Grado ale muszę przyznać, że tematem do szyderstwa są nader dobrym. Niestety nie jest moją winą, że część Gradomaniaków odbiera moje posty w sposób zbyt emocjonalny.

A ja tam lubię Twoje wpisy, choć zaznaczę od razu, że nie jesteś w moim typie :)
hmmm .... no może gdyś zgolił te obleśne wąsiska ;)

fallow

• 6457 / 6074
  • Ekspert
>> Dawid-SS: No chyba z czegos to wynika, ze dysktutujemy glownie o procseroach i sluchawkach Grado :) ?
My przynajmniej nawiazujemy do tej kultowej amerykansko-meksykanskiej firmy a Ty w nicku nawiazujesz do SS ;))

Vinyloid

• 2470 / 5319
  • Ekspert
@Detektyw Kwass - "Ale przecież to wszystko są "muki" dawane w gromadzie znajomych"

Zdaje się, że nie jestem jedynym, który odnosi inne wrażenie. Skoro to są muki, to jak wyglądałaby walka "na śmierć i życie" ? Chyba faktycznie polałaby się krew ?! Odnoszę wrażenie, że kumam czarny i abstrakcyjny humor (jestem z pokolenia, które pamięta Monty Pythona) ale nie wydaje mi się, żeby niektóre wypowiedzi miały z nim cokolwiek wspólnego. Nie wiem, może  stopień zażyłości pomiędzy forumowiczami jest tak duży, że wypisywanie obelg i personalnych przytyków najzwyczajniej w świecie ich bawi a my durnie niepotrzebnie przejmujemy się "niskim" poziomem dyskusji ? Koledzy - pomóżcie, jestem zrozpaczony ! Widocznie poczucie humoru mnie na starość opuściło. Następna będzie pewnie moja żona. A może powinienem zacząć przyjmować jakieś rozśmieszacze albo inne dopalacze, żeby się połapać w tym bałaganie ?

fallow

• 6457 / 6074
  • Ekspert
16-05-2010, 00:21
>> Vinyloid, 2010-05-16 00:19:35

Widzisz, to jest tak, trzymales kiedys w rekach sluchawki Grado albo procesor ? :)))

Dawid-SS

• 325 / 5696
16-05-2010, 00:22
fallow do czego  nawiązujesz z tym SS?? :)

fallow

• 6457 / 6074
  • Ekspert
16-05-2010, 00:24
>> Dawid-SS, 2010-05-16 00:22:23

Pierwszy link na googlach w wiki ; Bynajmniej nie chodzilo mi np. o "Super-Sprzedawce" na allegro :) Ciekawe czy John G. by nim zostal ? :)

Gustaw

• Gość
16-05-2010, 00:25
Dawid-SS,

Zastanów się, tak do końca, nad czym mamy dyskutować z pełną powagą. Nad własnym subiektywizmem ? Bo o niczym więcej dyskutować tutaj nie można w sposób poważny. Wiele systemów, wiele różnej muzyki, wiele uszów. Jednemu coś wydaje się ostre innemu odwrotnie i co z tym zrobić ? Jak takie coś traktować poważnie ? Rozmowy o systemach audio to jak tańczenie o architekturze. Więc czym się tutaj przejmujemy ? Tym, że ktoś powiedział, że mamy gówniane adidasy ? Bo mniej więcej do tego się to sprowadza. Chyba Dektektyw właściwie oddał istotę rzeczy. 95% "sporu o Grado" to kuksańce, czasami mniej a czasami bardziej wybredne.

P.S. Czy ja już Wam kiedyś wspominałem, że uważam Grado Labs za kiepską firmę i nie mającą pojęcia o produkcji dobrych słuchawek ? :)

domzz

• 1113 / 6021
  • Ekspert
16-05-2010, 00:27
>> Vinyloid, 2010-05-16 00:19:35
>>@Detektyw Kwass - "Ale przecież to wszystko są "muki" dawane w gromadzie znajomych"
>>Widocznie poczucie humoru mnie na starość opuściło. Następna będzie pewnie moja żona.

Nie przejmuj się w ogóle, za to poproszę Cię o dokończenie Twoich utworów, bo potrafisz nawet z barokowej kompozycji wydobyć audiofilskie brzmienie :)

Vinyloid

• 2470 / 5319
  • Ekspert
16-05-2010, 00:29
@fallow
"Widzisz, to jest tak, trzymales kiedys w rekach sluchawki Grado albo procesor ? :)))"

Nie wiem, co knujesz więc odpowiem tak:
Procesor owszem, Grado tylko między nogami. Jestem fanem więc od czasu do czasu zdarza mi się je  bzyknąć ;-)