>> ogorek, 2010-06-12 11:24:12
PIszesz o listwie PS Audio czy tej za 30 pln ;)
Piszę o PS Audio.
Model 2 gniazdowy, ktory mnie interesuje to Power Duet:
http://www.koris.pl/index.php?p934,ps-audio-duet-power-cent_1182Listawa Gigawatta PF-2 to wydatek 2x większy i nie wykorzystam pozostałych gniazd.
Prawdę mówiąc z ciekawości chętnie bym pożyczył do odsłuchu, ale nie wiem jak lepiej musiałoby to zagrać żeby usprawiedliwić 2x większy wydatek. Dla mnie 1000 zł na listwe jest jeszcze akceptowalnym wydatkiem.
Nie zapominaj, że zostają mi jeszcze jakieś kable zasilające (3 sztuki), które z pewnością nie będą obojętne na dźwięk. Obecnie mam (i tylko takie podpinałem do testowanej PS Audio listwy) tylko zwykłe komputerowe.
Wolę tę różnicę w cenie pomiędzy Gigawattem a PS Audio wrzucic w jakieś kable.
Wczorajszy odsłuch były na gorąco. Było dość póżno i prawdę mówiąc byłem trochę zmęczony. Co nie zmienia faktu że różnica z listwą była ewidentna (choć subtelna - to nie jest jak zmiana słuchawek :-) ).
Generalne te zmiany są innego rodzaju. Powoduję że dźwięk bardziej się "układa", jest naturalniej i pomimo minimalnego zwiększenia rozdzielczości - nic nie kłuje i nie przeszkadza. Myślę że, głowny powód takich wrażeń to eliminacja ziarna z dźwięku.
Nie potrafię tego opisać lepiej. Wszystkim sceptykom proponuję pożyczyć taką listwe od PS Audio - to nic nie kosztuje.
Mam jeszcze 2 dni zabawy z listwą - jak dojdę jeszcze do jakiś wniosków to coś skrobnę :-)