Hej,
Uznane już trio jazzowe RGG zamierza wznowić od dawna już niedostępną, swoją pierwszą płytę (skądinąd świetną!) w nowej edycji. Dotychczasowa edycja w kartonowej kopercie była swojego czasu dodana dla prenumeratorów do Jazz Forum, ale jest już od dawna niedostępna w redakcji, tak samo zresztą w Radio Katowice, gdzie była nagrywana. Problem jest jeden - kasa.
Podjąłem się z kolegą Parmenidesem pomóc chłopakom, zresztą Adam robił już gratisowo zdjęcia do Unfinished Story. W mojej firmie niestety nie dam rady udzielić chłopakom pełnego wsparcia finansowego (potrzeba 6kzł), stąd pomysł społecznej zbiórki na rzecz wspomagania polskiego jazzu ;-)
Każdy chętny i każda wpłata mile widziana, może być w dowolnej formie. Pewnie będzie możliwe przekazanie płyt z autografami dla szczodrych fanów. Chętnie odpowiem na pytania na PW.
I jeszcze jedno: proszę o wpłaty tylko na zasadzie wzajemnego zaufania, bez regulaminów i paragrafów. Obiecuję, że wszystkie wpłaty zostaną przekazane chłopakom (pewnie podczas koncertu), a imienna lista darczyńców podana na końcu akcji (gdzieś tak za ok. miesiąc). Nie mam jednak ochoty otrzymywać emaili, że kasę przepiłem, a polski jazz przez to zdycha ;-)
Kto uważa, że nie warto, jest to oszustwo, że stoją za tym siły nieczyste, bądź Tomasz Grosss, Michnik albo Rydzyk bądź ma jakiekolwiek inne urojone wątpliwości - niech będzie uprzejmy nie wpłacać i nie zaśmiecać wątku. To tyle.
Chodzi dokładnie o ten krążek: