Audiohobby.pl

Elektrostaty - wątek ogólny

brodacz

• 1780 / 4040
  • Ekspert
12-12-2014, 08:57
Ale ta kanapka obleśna :-) Staxy tak nie grają.
Paweł a masz wiskacza dobrego bo Staxy to lubią.:-)

Ja dziś podłącze Lambde Signature pod Cary/LST
Coś mi mówi że może być bardzo ale to bardzo ciekawie.

Czuj duch Elektrostatyczni ,weekend nadchodzi!!!

Baele

• 753 / 5326
  • Ekspert
12-12-2014, 09:01
Nie denerwujcie mnie :-(
Ja swój elektrostatyczny sprzęt pomacam dopiero za ponad tydzień :-(((

-Pawel-

• 4739 / 5710
  • Ekspert
12-12-2014, 09:05
@Fatso - jeśli konik okaże się dostatecznie wygodny to w przesyłce zwrotnej odeślę swój fotel. Słuchawki słuchawkami, ale bez dobrego bujania nie ma prawdziwego słuchania :)

-Pawel-

• 4739 / 5710
  • Ekspert
12-12-2014, 09:11
Ale ta kanapka obleśna :-) Staxy tak nie grają.
Paweł a masz wiskacza dobrego bo Staxy to lubią.:-)

Z uwagi na to, ze czekają na mnie nie tylko Staxy po robocie robię rekonesans po sklepach w poszukiwaniu czegoś co napędzi również wymagające wymagające ortho ;)

SlawekR

• 173 / 4836
  • Aktywny użytkownik
12-12-2014, 09:19
@Fatso - jeśli konik okaże się dostatecznie wygodny to w przesyłce zwrotnej odeślę swój fotel. Słuchawki słuchawkami, ale bez dobrego bujania nie ma prawdziwego słuchania :)

Śmiej się śmiej, jeszcze zapewne nie wiesz, ale  Fatso wcale nie żartuje z tym, że żona mogła zamienić paczki :-))))).

Chciałbym zobaczyć minę Kolegi, jak w paczce będzie faktycznie konik na biegunach. A jestem sobie w stanie tę  minę wyobrazić, na podstawie swoich doświadczeń w tej kwestii, jak rozpakowałem podobną paczkę  :DDD.

Sorry, nie mogłem się powstrzymać i musiałem tę szpilę wsadzić. Ale Kolega Fatso zapewne wie o czym piszę ;-). Przynajmniej przez przypadek miałem możliwość zapoznać się z przetwornikiem Citrone. Co prawda nie był podobny za bardzo do oczekiwanych w paczce HD800, ale cóż, sprzęt to sprzęt, podobnie jak konik na biegunach......  :D

« Ostatnia zmiana: 12-12-2014, 09:22 wysłana przez SlawekR »

-Pawel-

• 4739 / 5710
  • Ekspert
12-12-2014, 09:26
Moja mina to jeszcze nic, jak wypłynie, że zamówiłem sobie bujanego konika - wtedy będą jaja :)

SlawekR

• 173 / 4836
  • Aktywny użytkownik
12-12-2014, 09:29
Moja mina to jeszcze nic, jak wypłynie, że zamówiłem sobie bujanego konika - wtedy będą jaja :)

Oj tam, oj tam....

Twoja mina to nic przy tym, kto rozpakuje tę drugą zamienioną paczkę, w której miał być konik bujany. A tu takie "niewiadomoco". Ani się na tym pobujać, ani na choince powiesić.

-Pawel-

• 4739 / 5710
  • Ekspert
12-12-2014, 09:32
Polemizowałbym. Lampki na choinkę są? Są! Do tego jeszcze grają! Czego chcieć więcej?

Fatso

• 290 / 4226
  • Zaawansowany użytkownik
12-12-2014, 09:34
Wzmaki w domu zostały, wiec to ja się bede w łikend cieszył.
To co powyżej napisałem to moje zdanie na dzień w którym je wygłosiłem. Dzisiaj mogę mieć już inne przekonania, zgodnie z zasadą, że tylko krowa się nie myli. I nie możesz mieć o to do mnie, drogi użytkowniku, pretensji. Jeśli zaś zawiodłeś się na moim braku stałości w przekonaniach, to trudno.

-Pawel-

• 4739 / 5710
  • Ekspert
12-12-2014, 23:13
SR-007 to ten model co się najbardziej do rocka i elektroniki nadawał czy źle przeczytałem napis na kuferku?

Koncert AC/DC mnie zabił. Nie jestem w stanie ogarnąć wpisów, że Omegi są jakieś bajeczne, zwiewne itp. One miażdżą na każdym gatunku, dosłownie wgniatają w fotel. To moje 4-te podejście, nie dlatego, że się przyzwyczajałem. Po prostu teraz grają. Cholernie trudne słuchawki, ale za to jakie konkretne. K1000 już nie wywierają na mnie wrażenia.

wiktor

• 2503 / 6105
  • Moderator Działu Słuchawki
12-12-2014, 23:21
Ileż można słuchać tych Staxów?! Odpowiedź jest prosta, ile się da i nie ważne, czy złoto-czarne, złoto-brązowe, czarno-czarne, czy srebrno-czarne.

Dzięki staraniom naszego dystrybutora Grobel-Audio, mamy możliwość słuchania japońskiej wersji SR-007MK2, czyli SR-007A. Na oficjalną dystrybucję w Polsce, Pan Sebastian musiał uzyskać zgodę samego szefa Staxa. Aż trudno w to uwierzyć, przecież to nic takiego, ot, zwykła sprzedaż japońskiej siódemki. Jednak dla Staxa, to była wyjątkowa sprawa i znaczne odstępstwo od przyjętej zasady. Bardzo dziękuję!

Na podstawie porównania z klasyczną wersją MK2, Omegą w kolorze czarnym z pierwszej serii SZ3-13xx, którą mam od ~2008 roku, trudno powiedzieć, że to te same słuchawki. Według Staxa model japoński, czyli srebrno-czarny i eksportowy nie różni się. Inne brzmienie tłumaczę sobie ilością wyprodukowanych słuchawek od tego czasu, to ponad 3000 par. Zmian konstrukcyjnych nie było, to także potwierdza producent.

W bezpośrednim teście najnowsze Omegi, grają jaśniej, nie tracąc przy tym solidnego fundamentu basowego. To dobrze, w ten sposób zbliżają się do SR-007 MK1 i SR-009. W zakresie holografii i przestrzennej prezentacji, ustępują MK1, a w porównaniu z dziewiątkami jest podobnie, może nawet trochę lepiej. Mnie się bardzo podobają i warto podjąć próbę poznania najnowszych egzemplarzy SR-007 MK2.

-Pawel-

• 4739 / 5710
  • Ekspert
12-12-2014, 23:52
Wiktor, dzięki za ten wpis, mam w tej chwili na głowie te złoto-czarne (Fatso, ja się Tobie do końca życia nie odwdzięczę), są napędzone jak torpeda, zastanawiam się czy 007A nie są od 007 mkI ciemniejsze, przy rewelacyjnym napędzie chciałoby się jedynie ciut mniej góry, aczkolwiek jest ona i tak najwyższych lotów.

W zanadrzu mam jeszcze inne planary. Słuchałem ich przez chwilę i się ich boję, mamy na forum Kolegę, który zrobił słuchawki grające i wyglądające lepiej niż wszystko co się aktualnie wypuszcza z fabryki.

Baele

• 753 / 5326
  • Ekspert
13-12-2014, 07:35
Wiktor, dzięki za ten wpis, mam w tej chwili na głowie te złoto-czarne (Fatso, ja się Tobie do końca życia nie odwdzięczę), są napędzone jak torpeda, zastanawiam się czy 007A nie są od 007 mkI ciemniejsze, przy rewelacyjnym napędzie chciałoby się jedynie ciut mniej góry, aczkolwiek jest ona i tak najwyższych lotów.

W zanadrzu mam jeszcze inne planary. Słuchałem ich przez chwilę i się ich boję, mamy na forum Kolegę, który zrobił słuchawki grające i wyglądające lepiej niż wszystko co się aktualnie wypuszcza z fabryki.

Paweł,

żyjesz? :-)))

Krzysztof_M

• 1552 / 5497
  • Ekspert
13-12-2014, 09:49
Ooo, ciekawe informacje. A może jakieś bliższe informacje, kto co i jak? :-)
α β Σ Φ Ω ℧ μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ −

brodacz

• 1780 / 4040
  • Ekspert
13-12-2014, 09:54

Paweł,

żyjesz? :-)))

Paweł z Audiohobby.pl- Nie wyszedł a zaginął.
:-)