Audiohobby.pl

Elektrostaty - wątek ogólny

MAG

• 2398 / 6092
  • Ekspert
10-12-2014, 13:33
Dziękuję Wiktorze za wyważone przemyślenia. Jak zawsze na najwyższym poziomie. Musimy przyjąć, że porównywałeś legendarne, dedykowane wzmacniacze lampowe ze znakomitym A-46, jednakże tranzystorem, który z zasady musi inaczej brzmieć jak lampa. I to wszystko wielka prawda, co piszesz na temat brzmienia.
LST jest kameleonem - co odkrywam coraz bardziej, słuchając Staxa z różnymi wzmacniaczami. Jak to dobrze, że jest w czym wybierać na rynku...
Mirku, ładnie to napisałeś i sądzę, że Cary gra bardzo ciekawie. Wiele osób zachwyca się tym brzmieniem.
O moim nowym nabytku Octave RE 280 mk2 pisałem parę stron wcześniej. 
Podłączyłem też starą lambdę Signature. Co za głęboki bas! Co za niesamowicie naturalne, sugestywne brzmienie średnicy i sopranów. W moim torze 009 dostał w staruszkach niezłą konkurencję.

Stefan gratulacje!
Widzę że można zamawiać LST z frontem jaki komu się podoba to fajnie bo można sobie co fajnego wymyślić.
Pytanie jak gra z Lambdami w tym Signature membrana 1mikron.
Widzę że dorwałeś piękny wzmacniacz już prawie vintage a nic nie tracący do nowych konstrukcji znam to z własnych doświadczeń ze starszym sprzętem.Gratuluję Octave RE 280 mk2 to doskonały wzmacniacz kiedyś słuchałem modelu wcześniejszego z zespołami głośnikowymi znakomite działanie jak nie lampa w kontekście wydajności.

Pozdrawiam Marek
« Ostatnia zmiana: 10-12-2014, 16:46 wysłana przez MAG »

brodacz

• 1780 / 4040
  • Ekspert
10-12-2014, 17:09

Przemku jeszcze jesteś w audiofilskim stanie więc na obiektywny opis trzeba poczekać :)
Ale trzeba przyznać robi ten zestaw wrażenie nic tylko słuchać.
Ale zaraz zaraz dziurka w Carym jest nieużywana jak to toć to zaniedbanie hihi....
Pozdrawiam Marek

Ten audiofilski stan z tego sprzetu nie minie aż do momentu jak zakupie Demografa.

MAG

• 2398 / 6092
  • Ekspert
10-12-2014, 17:18

Przemku jeszcze jesteś w audiofilskim stanie więc na obiektywny opis trzeba poczekać :)
Ale zaraz zaraz dziurka w Carym jest nieużywana jak to toć to zaniedbanie hihi....
Pozdrawiam Marek

Ten audiofilski stan z tego sprzetu nie minie aż do momentu jak zakupie Demografa.

A czy ten Demograf jest wdrożony do produkcji czy to takie Do it yourself bo na to mi wygląda.
Przemek poczekaj mamy kolegę na forum który ukończy w końcu swoje dzieło i wtedy pan od Demografa będzie miał czarny piątek a przy tym niskie ceny 90% obniżki pozwoli Ci nabyć Demografa.
On będzie sprzedawał Demografa bo będzie chciał nabyć wzmak naszego forumowego kolegi.

Baele

• 753 / 5326
  • Ekspert
10-12-2014, 17:18

Pozdrawiam Marek

Mogę pośredniczyć w zakupie - wiem do kogo trzeba się zwrócić w Rosji ;-)

brodacz

• 1780 / 4040
  • Ekspert
10-12-2014, 18:13
To i ja wiem :-)

brodacz

• 1780 / 4040
  • Ekspert
10-12-2014, 18:32

Pozdrawiam Marek

A czy ten Demograf jest wdrożony do produkcji czy to takie Do it yourself bo na to mi wygląda.
Przemek poczekaj mamy kolegę na forum który ukończy w końcu swoje dzieło i wtedy pan od Demografa będzie miał czarny piątek a przy tym niskie ceny 90% obniżki pozwoli Ci nabyć Demografa.
On będzie sprzedawał Demografa bo będzie chciał nabyć wzmak naszego forumowego kolegi.

Wtedy mogę być już głuchy ze starości :-)))

ductus

• 1247 / 5050
  • Ekspert
10-12-2014, 18:57
MAG: Marku - z przednim panelem w kilku wersjach tak, ale nie tak jak się podoba. To musi być jeszcze LST...
Jest srebrny, jest czarny, jest z jednym gniazdem, może być z dwoma. Napisy mogą być czarne, białe lub czerwone. Albo tylko laserowo wyryte. LED kontrolki czerwone lub zielone (opcja niebieskie). W środku możliwość okablowania czystą beztlenową miedzią, lub posrebrzaną licą od strony input Lundahli.
Trochę tych możliwości byłoby.

MAG

• 2398 / 6092
  • Ekspert
10-12-2014, 22:00
MAG: Marku - z przednim panelem w kilku wersjach tak, ale nie tak jak się podoba. To musi być jeszcze LST...
Jest srebrny, jest czarny, jest z jednym gniazdem, może być z dwoma. Napisy mogą być czarne, białe lub czerwone. Albo tylko laserowo wyryte. LED kontrolki czerwone lub zielone (opcja niebieskie). W środku możliwość okablowania czystą beztlenową miedzią, lub posrebrzaną licą od strony input Lundahli.
Trochę tych możliwości byłoby.

Stefanie odnosiłem się do zdjęć które zamieścili Wiktor , Przemek i Ty.
To że napisałem że można by zamówić wersję frontu jak się komu podoba odniosłem tylko do zdjęć które pozwolę sobie jeszcze raz zamieścić.
Tak jak napisałeś wszystko się zgadza Stefanie pytanie czy można zamówić sobie z dopiskiem Luxman coś w tym stylu?
Na froncie LST dla Wiktora jest wypalone Accuphase :)

ductus

• 1247 / 5050
  • Ekspert
11-12-2014, 11:33
Marku, o indywidualny napis Accuphase - to jest pytanie do Wiktora. Nie wyposażam  LST w nazwy innych firm (poza Staxem).

MAG

• 2398 / 6092
  • Ekspert
11-12-2014, 12:30
Marku, o indywidualny napis Accuphase - to jest pytanie do Wiktora. Nie wyposażam  LST w nazwy innych firm (poza Staxem).

Stefan ja już nie rozumiem pytam więc prosto po raz ostatni i więcej obiecuję nie pytać.

Skoro widzę na LST napis Accuphase to pytam Ciebie jako wykonawcę czy to Ty wykonałeś (laserowo) ten napis?
Czy to Ty Wiktorze odkręciłeś sobie panel i wypaliłeś laserem napis Accuphase?

Jeśli to taka wielka tajemnica to nie będę pytał o nic.

Pozdrawiam Marek

wiktor

• 2503 / 6105
  • Moderator Działu Słuchawki
11-12-2014, 17:34
Marku,

logo Accuphase to moja sprawka. Stefan nawet o tym nie wie, że zrobiłem taki wizualny upgrade. Po prostu zapomniałem o tym powiedzieć. To nie jest laserowe grawerowanie, tylko przeze mnie wykonana naklejka z bezbarwnej folii.

:)

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
11-12-2014, 18:11
Wiktor-w ladnym,dobrym i drogim sprzecie sie zakochales!

MAG

• 2398 / 6092
  • Ekspert
11-12-2014, 18:13
Marku,

logo Accuphase to moja sprawka. Stefan nawet o tym nie wie, że zrobiłem taki wizualny upgrade. Po prostu zapomniałem o tym powiedzieć. To nie jest laserowe grawerowanie, tylko przeze mnie wykonana naklejka z bezbarwnej folii.

:)

Wiktorze

Dziękuję za wyjaśnienia teraz jest wszystko jasne :)
Pozdrawiam i dziękuję za wyjaśnienia.

-Pawel-

• 4739 / 5710
  • Ekspert
12-12-2014, 08:43
Dzisiaj czeka mnie wielka uczta.

Fatso

• 290 / 4226
  • Zaawansowany użytkownik
12-12-2014, 08:47
Dzisiaj czeka mnie wielka uczta.
Cholera, zamiast sprzętu, żona wysłała przez przypadek konika na biegunach, dla córy pod choinkę...

Więc chyba się pobujasz tylko :)
To co powyżej napisałem to moje zdanie na dzień w którym je wygłosiłem. Dzisiaj mogę mieć już inne przekonania, zgodnie z zasadą, że tylko krowa się nie myli. I nie możesz mieć o to do mnie, drogi użytkowniku, pretensji. Jeśli zaś zawiodłeś się na moim braku stałości w przekonaniach, to trudno.