Krystian M.: To jest raczej pytanie do Przemka. Ja wyłożyłem już, że wersja LST TS potrzebuje więcej mocy. Natomiast LST S mający trochę lepsze przełożenie step-up będzie bardziej odpowiedni dla małych wzmacniaczy. Nie sprawdzałem akurat z Cary, ale teoretycznie pasuje do 15W/4 ohm lepiej. Taki LRT robiony przez Petera, ale już z paru moimi ulepszeniami, ma Janek (johny).
Paweł: Akurat będę wstawiać mojego SRM 007t II do zatoki na sprzedaż. Stan idealny, technicznie i optycznie. Lampy mało używane NOS RCA (raczej do testów, bo mam trochę innych możliwości odsłuchu ;)) plus komplet prawie nowych lamp fabrycznie montowanych w 007tII. Kupiony w Anglii rocznik 2010. Za szóstkę z dowozem do Poznania.
Brodacz: Jeszcze co do mocy. Super, że Ci pasuje. Dużo zależy od tego czego i jak głośno słuchamy. Większa moc nie jest potrzebna do głośniejszego słuchania! Założeniem jest, że elektrostaty potrzebują częściej duże błyskawiczne impulsy mocy, nawet jeżeli nie słuchamy głośno! O tą rezerwę we wzmacniaczu i szybkość podania impulsu chodzi - albo wzmak potrafi albo nie. Może Cary potrafi - nie wiem...