Audiohobby.pl

Elektrostaty - wątek ogólny

Radical

• 721 / 5408
  • Ekspert
05-02-2011, 20:19
Wtyczka i wzmacniacz.

Robeeert1

• 722 / 5740
  • Ekspert
05-02-2011, 20:37
>> Radical, 2011-02-05 20:19:19

Za ile takie cudo można kupić na rynku wtórnym?

Radical

• 721 / 5408
  • Ekspert
05-02-2011, 21:18
W zależności jak bardzo cierpliwi jesteśmy między 1000 a 1500zł, już z przesyłką do Polski.

Krzysztof_M

• 1552 / 5497
  • Ekspert
05-02-2011, 21:21
Radical - przyznam, że cena jak najbardziej atrakcyjna. Gratulacje. Na zdjęciach ładnie się prezentują.
α β Σ Φ Ω ℧ μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ −

ductus

• 1247 / 5050
  • Ekspert
06-02-2011, 14:25
>> Radical, 2011-02-05 20:17:44... Na drugim zdjęciu fajnie widać że przepuszczają światło na wylot.<<
Przez moje pady widać więcej. Gra toto na dwóch foliowych membranach z każdej strony...
Na serio: Krzysztofie, to te pady do wysyłki do Ciebie.

Krzysztof_M

• 1552 / 5497
  • Ekspert
06-02-2011, 14:44
Ductus - wielkie dzięki, o takie właśnie pady mi chodzi. Eksperyment uratowany :-)

MAG

• 2398 / 6092
  • Ekspert
07-02-2011, 19:49
Nie wiem czemu zajrzałem kiedyś do tego tematu teraz pozostaje wszystko sprzedać wyciągnąć ze skarbonki dzieciom i zakupić elektrostaty :(

chrees

• 1657 / 6105
  • Ekspert
07-02-2011, 21:07
MAG ---> Na szczęście nie musisz ;> Co prawda zdaniem wielu elektrostaty potrafią rzeczy, których nie potrafią innego typu słuchafony, lecz mają swoje pięty achillesowe, dzięki którym można spokojnie, w pewnych przypadkach, odłożyć je na bok i już za nimi nie tęsknić.
W każdym razie: tak powiadają ;D

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.

Robeeert1

• 722 / 5740
  • Ekspert
07-02-2011, 21:44
>> chrees, 2011-02-07 21:07:57
lecz mają swoje pięty achillesowe, dzięki którym można spokojnie, w pewnych przypadkach, odłożyć je na bok i już za nimi nie tęsknić.

"Taa jasne" jak napisał wyżej kolega, tak piszą ci, którzy ich nie mają, pożycz flagowego staxa jak możesz od kogoś i posłuchaj kilka dni, zobaczysz jak się uzależnisz

MAG

• 2398 / 6092
  • Ekspert
07-02-2011, 22:37
MAG ---> Na szczęście nie musisz ;> Co prawda zdaniem wielu elektrostaty potrafią rzeczy, których nie potrafią innego typu słuchafony, lecz mają swoje pięty achillesowe, dzięki którym można spokojnie, w pewnych przypadkach, odłożyć je na bok i już za nimi nie tęsknić.
W każdym razie: tak powiadają ;D

chrees
To boli posłuchać czegoś hi-endowego a potem nie móc spać , choć znalazłem złotą metodę przed snem zakładam moje budżetowe  Senki za 350zł przy czym nie słucham na nich muzyki nic podobnego uczucie jakie doznaje mieszam z tymi zaznanymi u Wiktora i jest bardzo fajnie , co prawda samo wyobrażenie że mam na głowie Orfeusza pozwala mi zasnąć znacznie spokojniej ale nie zawsze od czasu do czasu wręcz wybudza mnie sen że właśnie na takowych słuchawkach słucham jest tak realistycznie że wstałem poszedłem do kuchni nalałem sobie szklankę zimnej wody wróciłem do sypialni i zacząłem sobie uświadamiać dlaczego się wybudziłem .
Kto z nas nie ma marzeń kto przed snem nie myśli o tych naj żeby mu się lepiej spało to bardzo fajne móc mieć choćby jedną okazję w życiu na posłuchanie takich słuchawek za taką okazję jeszcze raz chcę podziękować Wiktorowi nawet nie śniłem że kiedyś będę słuchał Orfeusza Staxa ;)
Dobrze że świat jest taki zróżnicowany i wyobrażenia nic nie mają wspólnego z rzeczywistością ;)
Dzisiaj była u mnie widoczna zorza polarna chyba dała mi trochę sił na przetrwanie , doładowałem akumulatory tymi barwami i co mogę jeszcze dodać tylko jedno ta zorza była jak dżwięk z Orfeusza zapytacie jaka??? no właśnie tak wspaniała że trudno to wyrazić słowami , podobno gdy film jest  bardzo dobry to nie można go opowiedzieć.
Z północnej krainy białych niedżwidzi pozdrawiam elektrostatycznych ;)

Robeeert1

• 722 / 5740
  • Ekspert
07-02-2011, 23:42
MAG ---> widzę że Ty prawdziwy audiofil jesteś,wybierz się do filharmonii, usiąć w 2 lub 3 rzędzie mniej więcej na środku i usłyszysz prawdziwy hi-end,  separacja instrumentów, barwa powali Cie na kolana :-)

MAG

• 2398 / 6092
  • Ekspert
08-02-2011, 00:05
>> Robeeert1, 2011-02-07 23:42:22
MAG ---> widzę że Ty prawdziwy audiofil jesteś,wybierz się do filharmonii, usiąść w 2 lub 3 rzędzie mniej więcej na środku i usłyszysz prawdziwy hi-end, separacja instrumentów, barwa powali Cie na kolana :-)

Zapewne było by to ciekawe otóż teraz jest to raczej niemożliwe najbliżej czyli 300km jazda powolna drogi zaśnieżone dotarłbym do tej filharmonii wykończony i raczej moja percepcja po takiej jeżdzie była by ograniczona .
Muzyka a i owszem wypełnia moje życie ale tak naprawdę zawsze fascynowała mnie technika i technologia sprzętu audio.
Audiofilem cokolwiek to znaczy się nie czuję a swego czasu na koncertach , w studiach bywałem przynajmniej 2 razy w tygodniu przez co najmniej 2 lata .
W mojej miejscowości mogę często słuchać solistów skrzypce,wokalistyka,pianistyka i nie tylko więc nie obca mnie jest sztuka, w pięknym kościele takim nowoczesnym nie mającym nic wspólnego z akustyka Polskich kościołów nic przy tym im nie ujmując (specyfikacje określone przez kościoły) brzmienie jest wysokich lotów .
Projektowane włącznie przez akustyków dla ludzi kochających nie tylko Najwyższego ale i sztukę przez dzieci jego stworzoną.

Tak więc tkwię sobie w bałwanowie i cóż byle do wiosny pozdrawiam i dobrej nocy

Radical

• 721 / 5408
  • Ekspert
08-02-2011, 11:33
Lubię spokojny sen i właśnie dlatego wolę nie testować urządzeń na które mnie nie stać ;)

MAG

• 2398 / 6092
  • Ekspert
08-02-2011, 11:39
>> Radical, 2011-02-08 11:33:35
Lubię spokojny sen i właśnie dlatego wolę nie testować urządzeń na które mnie nie stać ;)

Ale życie bez celów ,marzeń jak zwał tak zwał jest nudne;)
Powiadają jak się nie ruszasz to nie żyjesz;)
Nigdy nie przymierzałeś się do lepszego samochodu??? , mieszkania??? domu??? gdybym nie zaczął  tego ostatniego to było by łatwiej a tak cóż trzeba myśleć o ociepleniu , elektryce,ściankach ,tynkach,foliach takie to nie ciekawe hmmm..........ale jak skończę będzie gdzie postawić szafkę ze słuchawkami;)

Krzysztof_M

• 1552 / 5497
  • Ekspert
08-02-2011, 11:55
MAG - ja jeszcze żadnych elektrostatów na uszy nie słyszałem a jestem  na nie chory od bardzo dawna.
Rozumiem Twój ból człowieka, który "usłyszał" elektrostatyczną jakość :-) jak to miło cierpieć razem :-P