Escaflowne, dostaniesz PW, temat jest arcyciekawy.
>> Sim1, 2012-01-16 22:08:36 ...Nie wspominałem o sygnaturze LRT ale własnie o potrzebie "szlachetnego potężnego wzmacniacza", bo to on w takim torze gra a nie LRT. Wzmacniacz w takim zestawie musi prezentować wyższy poziom niż oryginalne wzmacniacze staxa by cała kombinacja miała sens.<<
O to właśnie chodzi. Dlatego też, sądząc, że 406v z LRT to już stacja końcowa, byłem w błędzie. O czym zostałem nausznie pouczony podpinając Accu P-500 przez C-260 i wyraźnie wchodząc w szerszy i jeszcze ciekawszy świat dźwięku. Do tej pory z 007 Mk1. Gdzie jest koniec poprzeczki ze wzmacniaczami - nie wiem, może dowiemy się o następnej rewelacji niedługo od Johnego.
Robeert, Krzysztof_M: Nie sądzę, żeby należało się spierać w temacie gustów - bezrelatywne, imperatorskie określenie Mk1 czy 009 jako "lepszych" czy "gorszych" unikałbym jak ognia, bo to właściwie nic innym nie mówi. Tak jak 009, tak też 007 ma swoje ciekawe strony i słabości. Nie udzielam się przy TAK lub NIE, bo co to jest "postęp jakościowy"? Technologicznie przy 009 z pewnością - a dźwiękowo? - każdy odbiera inaczej. Oba typy słuchawek mimo, że grają różnie, nie mają większych poślizgów w kierunku o klasę czy pół niżej. Czy grają w tej samej klasie? Na razie nie będę się dużo wypowiadał, dopóki sam nie dostanę mojego egzeplarza 009.
Majkel: >>...Pewne jest jedno - trzeba posłuchać samemu. :) << Absolutnie tak. Włodek: Jakże trafna ta historyjka z rowerem...
Wiktor, królu, jak Ty musisz się strasznie nudzić wśród tych niebiańskich Orfeuszy - droga dla emocjonalnej fantazji, do postępu, snów o coraz wyższych szczytach zamknęła się na nich. :) Sorry. Ale, ale! Masz jeszcze tajemne cele przed sobą. I te dotyczą Staxa, prawda? Wtedy zstąpisz z orfeuszowych obłoków między prosty staxowy lud, miotający się tu na dole, w tłumie kontrowersji i udzielisz nam błogosławieństwa. Czekamy w pokorze. Zupełnie na poważnie. :) (No, po tym, pewnie nie będziesz się chciał do mnie odzywać...).
Chrees, to było ciekawe spotkanie z Tobą/Twoim Hybrydem LEH. Dopiero LEH pokazał, że 007t II przymula środkowy i wyższy bas. W Hybrydzie Petera jest dobrze słyszalna precyzja i transparentność tego obszaru. Tak, dla mnie najciekawsze jest następne spostrzeżenie, potwierdzające poprzednie: 1/ Wzmocnienie decyduje/wpływa na dźwięk elektrostatów o wiele bardziej, jak w dynamikach. 2/ Akurat Hybryd (LEH) zgrywa się idealnie z Lambda Signature, a 507 wymagają być może innych lamp... Czyli dedykowany amp itd....