>> ductus, 2012-01-12 13:30:04
Gdyby po kresce była jedynka, to są wtedy jedne z pierwszych 404
-Po kresce jest jedynka
Te Twoje zostały kupione (za mniejsze pieniądze) w Japonii - (widzimy japońską kartkę gwarancyjną). Co nie znaczy, że gorsze - ja twierdzę, nawet lepsze.
-Tak gość który mi je odsprzedał (lekarz ) zakupił je w Japonii kupił 006 plus dwie pary słuchawek 404.
Hmm, nie grane -w ogóle nie grane?? Przechowywane w piwnicy, na strychu czy w mieszkaniu?
Właściwie z membraną nie może nic złego być, jeśli warunki wilgotności pomieszczenia nie były ekstremalne.
-Przed wysyłką do mnie sprawdził je na swoim 006 działały normalnie, przechowywane w domu mieszkalnym ze stałą -temperaturą i wilgotnością generowaną z klimatyzacji.
-Gość ma hopla na temat czystości warunków w jakich słucha itd.
Dobrze byłoby, mając gniazdo z aktywnym BIAS kilkanaście razy na początku włożyć i wyjąć wtyczkę 404 (bez sygnału, ale przy włączonym energiserze lub wzm Staxa) i za każdym razem zerować potencjał zwierając wszystkie wtyki np. wilgotnym palcem. Chodzi o równomierne naładowanie membrany. I potem 404 powinny pograć sobie spokojnie z kilkadziesiąt godzin z tunera: na średnim poziomie głośności z 10 godzin, potem na poziomie wyższym, czy tak jak normalnie głośno słuchasz. To tak z mojego doświadczenia. Dopiero po tym wszystkim możesz zacząć oceniać, co słyszysz.
Mówił mi że gdy już będę miał wzmacniacz to muszą się troszkę rozgrzać co zapewne uczynię , ten tuner będzie w sam raz na rozgrzewkę.
Teraz negocjuje wzmacniacz zobaczymy jak długo to będzie trwało ale już wiem że trochę to potrwa.
Już nie mogę się doczekać jak będę mógł posłuchać na nich moich analogowych bestii:)
Nie ma złej pogody jest tylko złe ubranie;)