>> ductus, 2012-01-07 15:43:44
Majkel, Twoje PS1k to super słuchawki do rocka. Znam je z C.E.C. hd53n. A ze wzm to oprócz tego, był jeszcze Corda Meyera, A1, Audio GD - jeden ze starszych największych - nie pamiętam już, Little Dot MKIV SE zgrabny, też dźwiękowo, violectric HPA V200 silny, ładny brzmieniowo, teraz mam "tylko" jeszcze AMB M3.
Z tych urządzeń najbardziej bym zaufał Violectric. M3 mi się nie podoba ideowo, jak większość pomysłów Ti Kana. Zresztą gość się parokrotnie ośmieszył od strony inżynierskiej, nawet ktoś gdzieś dawał link do strony www na ten temat. Szczytem nonsensu dla mnie jest rozdzielanie aktywnej masy wyjściowej od wejściowej. Drastycznie spada PSRR całego wzmacniacza i skuteczność sprzężenia zwrotnego. Ale to tak na marginesie.
Rzeczywiście słucham trochę ostrej muzyki, ale i klasyka jest dla mnie bardzo satysfakcjonująca na Grado. Muszę kiedyś usłyszeć zestaw elektrostatyczny, który mi się bardziej spodoba od Orfeusza. Na dzień dzisiejszy widzę ewentualnie w tej roli 007 MkI, bo SR-Omega nie znam.