@Johny, ja mógłbym napisać po raz kolejny co sądzę o DP-500, a u Was grał żywą muzyką. Więcej dystansu i słuchania, itp. Jak tak poczytać forum z ostatnich paru lat, to było już trochę tych sprzętowych objawień o charakterze tymczasowym. Może szanujmy to, że każdy ma inne preferencje i inaczej interpretuje to co słyszy? Dla mnie niektóre rzeczy, które słyszałem, były stricte przypisane do SR-009. Ciekawe, że kilka spostrzeżeń Piotra Ryki podczas odsłuchu w domu pokryły się z moimi. Czy więc przykładowo SRM-717 maści fortepian? Bo dla mnie był ewidentnie spaprany, a Piotr miał dwa różne wzmacniacze do dyspozycji i z większej ilości źródeł słuchał. Mnie dzisiaj bardzo pozytywnie zaskoczyły HD800, a przecież wyszło z nich, jakie są marne i przekłamane, a kabel firmowy do niczego się nie nadaje. Tymczasem się okazuje, że są dla mnie super, tu i teraz, z takim a nie innym sprzętem, a w kontekście ogólnym, a nie tylko z zakresu tego co mam lub wizytowałem w domu.
Co do 009 - jak mnie zachwycą, to na pewno o tym zamelduję, Ja nie mam nic naprzeciw tym słuchawkom, ani ich producentowi.