>> Piotr Ryka, 2011-11-19 13:51:17
Mam prośbę do kolegów właścicieli 009. Moglibyście podzielić się doświadczeniami na temat ich brzmienia w zależności od interkonektu i odtwarzacza oraz napisać coś o wygrzewaniu; czy ma miejsce, czy też od startu są gotowe?
009 są bardzo transparentne i na ogół to co się wokół nich dzieje ( konekty, sieciówki, wzmacniacze, przetworniki, cd itp) słyszymy w końcowej fazie i to wszystko ma wpływ na jakość odtwarzanego materiału. Krótko - dziewiatki są najmniej ingerującym i grającym na własną modłę urządzeniem w moim systemie. Jak coś jest do bani i nie gra jak powinno to przynajmniej wiem, że 009 tego nie robią i należy się zastanowić nad resztą pozostałej konfiguracji.
Wygrzewania także nie stwierdziłem, bo jak do mnie dotarły miały na liczniku prawdopodobnie już kilkadziesiąt h. Ile dokładnie nie powiem, ale z miejsca grały kapitalnie.
Zakładając, że mamy tor do 009 zbudowany na miarę ich potrzeb, to np z sieciówką ic XLR Nordost Valhalla i sieciówką Mit Oracle AC 1 i ic XLR Oracle V2.2 mamy dwa różne odmiennie grąjace systemy. Do wyboru.
Ostatnio dziewiątek słuchałem na tanim odtwarzaczu dvd i przeżyłem istny koszmar :-)
pozdr