>> frackowiak, 2011-11-03 23:35:52
... staram się nie mijać z prawdą.
:-)
Nowy flagowiec Staxa SR-009 jest rzeczywiście hitem 2011 i wszystko wskazuje na to, że w najbliższym czasie nie odda pozycji lidera wśród nowych słuchawek. To fakt.
W bezpośrednim porównaniu Orfeusza, SR-Omega i SR-009, na tym samym wzmacniaczu Orpheus HEV90, nie mam wątpliwości co podoba mi się najbardziej. Zdecydowanie Orpheus HE90, potem SR-Omega, przerwa i SR-009.
Wcale nie zamierzam Kolegów nawracać, namawiać do zmiany zdania lub korygować rankingu Stefana. Każdy może mieć swoją własną skalę oceny, preferencje, etc. Powodów do różnego pozycjonowania tych samych słuchawek liczyć możemy niemal w dziesiątki.
SR-009 słucham od czasu do czasu, zawsze jest OK. Nic się nie zmieniło w moim podejściu do dziewiątek, nawet nie staram się szukać jakiegoś ich atutu. Są jakie są, i tyle. Proszę nie traktować tego jako arogancję lub zmanierowanie. Pewnie taki sam stosunek miałbym do nich gdyby kosztowały +/- 2.500 Euro od aktualnej ceny. Daleki jestem od peanów, tylko z tego powodu, że kupiłem produkt za taką, a nie inną kwotę. Uwierzcie, że można być zadowolonym z tych słuchawek i cieszyć się nimi, a jednocześnie zgodnie ze swoim przekonaniem powiedzieć, że wyżej klasyfikuję inne modele.