38T USD za trochę metalu, co nie wiadomo jak gra...? Można nieco pożartować. Jeżeli do DACa nie pasują inne elementy...? A trudno dobrać teoretycznie.
Johny, wysyłam Ci PW. A swoją drogą przerwa odświeży Ci uszy...
Z tym rankingiem to trochę jak z wkładaniem ręki do gniazda os. Specjalnie ograniczam się tylko do słuchawek zakładając, 1. że one, a nie wzm dominują sposób grania; 2. że odsłuchujemy na obecnych topowych wzm Staxa lub dedykowanych do Sennka.
Wiktorze, wg mnie 009 nie można ustawiać obok Orfeusza, może podchodzą pod pierwsze miejsce z innym wzmocnieniem.
Na nowo układając listę, z uwzględnieniem uwag kolegów, może spodoba się tak:
1. HE90/HEV90
1a.SR-009
2. SR-Omega
3. 007 Mk1
4. SR-507
4a.007 Mk2
4b.4070
4c. HE60/HEV70
5. 407
6. 404LE
7. Lambda PRO, Signature
8. 207
9. 404
10. 202
11. 303
Oczywiście, można spróbować ułożyć listę wzmacniaczy do nich. ALE: Niektóre są przeznaczone ściśle do jednego modelu, w Orfeuszach jest to jednoznaczne. Natomiast w Staxach BHSE pasuje tylko do omeg I i II; na 007t II (i na HybridAmp) b. dobrze grają lambdy, zwłaszcza 507; do 717 pasuje dobrze 007 Mk1 i generalnie wszystkie inne staxy. O WES czy Cavalli możemy rozmawiać, jak ktoś to będzie miał tu do porównań. Więc te moje uwagi traktujcie tylko wyrywkowo.
Gdybym wiedział wcześniej Piotrze, że jesteś takim zwolennikiem HD800, to bym Ci go dał PRAWIE w prezencie. A tak, poszedł przed miesiącem do ludzi.