>> Max, 2011-06-11 16:53:42
,,Kurcze Panowie, ja mysle, ze dystans zwiazany z szeroko pojetym realizem (bezposredniosc, dobitnosc, pewna chropowatosc) miedzy najwyzszymi Staxami a dynamikami jest ciagle dosc spory. Ja po prostu zmienilem perspektywe i zaczalem doceniac te aspekty, o ktore trudno w dynamikach. Tym niemniej, w porownaniu do "dziewiątek" Grado ciagle graja w sposob nieokrzesany i niekulturalny i roznica w prezentacji jest absolutnie zasadnicza.,,
takie mam spostrzeżenia co do hd800 i T1 w porównaniu z 4070. Nie opisując już różnic brzmieniowych na absolutną korzyść 4070 to przypomniał mi się mój kolega, jak był u mnie i słuchał T1 z RSA Apache i 4070 z 007T II
Nie jest on audiofilem a ja osobiście uważam, że słoń mu nadepnął na ucho. Założył 4070 po wcześniejszym przesłuchaniu T1, odsłuchał ten sam kawałek Dire Straits i powiedział :,, te okrągłe to jakaś porażka,one nie mają w sobie życia, co masz zamiar z tym zrobić Jasiek?,, Ja już dawno wiedziałem, co z tym zrobić.
Dodam tylko, że kolega np nie słyszał różnicy pomiędzy T1 a hd 800, słuchanych jedne po drugich.
:-)