Przez trzy strony dyskutuje się na temat ceny 009, których jeszcze nie ma i nie wiadomo jak brzmią. Cierpliwości. Mało kto tu wie, jak brzmią staxy nowej generacji - a ja mając 507 i porównując z obu moimi omegami na co dzień - stwierdzam: Są po prostu SUPER! Krystalicznie czyste, cały pełny detal i zrównoważone dźwiękowo z dobrym basem. No i cenowo z pewnością dostępne dla tutejszych dyskutantów. Jeśli nie, to jest jeszcze model 407 - też doskonały i relatywnie tani. Jestem jak najbardziej za zakupem np. przez priceJapan w kraju produkcji. Ma się rok gwarancji i jeśli coś się dzieje, to wysyłasz (tak i dealer wysyła) bezpośrednio tam i dostajesz szybciej z powrotem, aniżeli przez dealera. Nie tylko w Polsce jest tak wielki narzut, też i w innych krajach Europy, spójrzcie na Niemcy ze 100% narzutem. To polityka (wg mnie fałszywa) samej fabryki staxa. Przy własnym imporcie wszystkie opłaty są dość niskie, sam to robiłem wiele razy. Zamiast się onanizować do tzw rzeczy -wziąć na odwagę i kupić co osiągalne i naprawdę świetne. I wreszcie rozkoszować się muzyką, a nie wsłuchiwać w wady sprzętu. Będziemy mieli potem wreszcie o czym dyskutować na temat.