/*
Odpowiadasz na wpis
>> majkel, 2010-03-15 11:07:07
Heed gra gorzej od Moonlighta SL1 (R.I.P.), SL1 grał trochę lepiej od klona Lehmanna - tak na podstawie opinii Piotra Ryki. Twin Head gra wyraźnie lepiej od SL1 ale przepaści to chyba nie ma. Wnioski:
- Swing gra porównywalnie do Twin Heada albo lepiej
- Heed CanAmp na pewno gra lepiej od Twin Heada
Albo ja mam problemy z logiką czytając opinię Asmagusa. Przypominam też, że można w tym Lehmannie zrobić więcej modyfikacji, o których skutkach czym prędzej poinformuję jeśli takowe nastąpią - kwestia czasu, niestety.
*/
@majkel, ostatnio emocjonalnie reagujesz jak twoje wnioski rozmijają się z wnioskami innych forumowiczów. O ile permanentna krytyka Grado a zwłaszcza PS1000 mnie by też zirytowała (jakbym ich posłuchał i miał pozytywną opinię) o tyle ze wzmacniaczami nie ma jednoznacznych faworytów ...
HEED-a CanAmp-a porównywano na innych słuchawkach niż te co posiadasz. Mnie się wydawał "nudny" (HEED) i jedyne efekciarstow to na HD595 bas ma najlepszą kontrolą i PRAT jaki słyszałem na tych słuchawkach. Ale podobne odczucie miałem też z amp-em kolumnowym HEED Obelisk Si (ze jakos nudno) i obecnie doceniam to,że został u mnie w systemie. Na jednych płytach jest nudno, na innych ekspresyjnie, na niektórych słabo, innych wspaniale (generalnie wydaje mi sie, ze nie podbarwia). Wiem, ze możesz zmodyfikować clona (nie kazda modyfikacja jest odbierana in plus) ale to samo można powiedziec o HEED-zie czy innym wzmacniaczu. @baloos (z forum mp3store) po pochlebnych recenzjach zakupił HD800 i ani z moon-em V4 ani Forum-em ani holdegronem (wymieniał jeszcze inne) mu sie nie zgrywaly. Najlepszy efekt uzyskał na HEED-zie twierdząc, że łaczy on najlepsze cechy z tych wzmacniaczy, które miał.
A i tak nie odbiera HD800 tak jak czytał w recenzjach, wiec biedak "goni króliczka".
@asmagus -> co będzie źródłem dla twojego nowego nabytku ? Boję się, ze im \'wybitniejszy\' amp i słuchawki, tym bardziej źródło może miec znaczenie