Ciąg dalszy na temat Langshi Audio Lehmann Circuit Headphone Amplifier. W środku są switche do przestawiania wzmocnienia. Można wybrać 1, 3.13, 7.9 i 10. Ja ustawiłem 3.13. Gałka potencjometru nałożona do oporu trze o obudowę, więc trzeba ją lekko cofnąć, albo włożyć jakiś przedmiot do gałki tam gdzie ośka wchodzi, żeby postawił opór wcześniej.
Na tę chwilę zostawiam temat modyfikacji z braku czasu w tym tygodniu, a obiecałem, że wyślę wzmacniacz na testy do Katowic, więc pojedzie z najlepszym znanym mi zestawem op-ampów i wymienionymi diodami prostowniczymi. Zmotywowany do wymiany poczułem się tym bardziej, gdyż te założone przez Chińczyka były każda nieco innego rozmiaru i kształtu. :/ Napisy chyba też nie na wszystkich były te same. W ogóle z tym wzmacniaczem może być taki problem, że będą różnice w typach części zależnie od egzemplarza. U mnie jest co innego niż na fotach w aukcji. W ogóle to na schemacie w aukcji jest błąd. Kto wie jak wygląda schemat diamond buffera, ten wyczai od razu.
Liczę, że kurier dotrze do vdmesisa przed sobotą, więc będę czekał na wrażenia z porównań z innymi wzmacniaczami. Jak ktoś chce go potestować potem w domu, to proszę o PW.