Każdy jest zbudowany inaczej ...
Nie wiem o którym Zyzio mówił ale ja kupuję wszystkei kable na Węgrzech:
http://www.kacsa-audio.hu/index.php?pid=csoportok&csoport=77ceny dzielimy przez 100 i mnożymy przez 1.5 a i tak ja zawsze piszę na e-mail
kacsa@kacsa-audio.hu zaczynając od "Hello Gyuri", wyszczególniam zamówienie i pytam się o ofertę.
Zawsze dostawalem znacznie taniej niz na stronie. Kiedys po 100 PLN za 1m mozna było nabyć FP-314-Ag, ale on wszedzie podłączony powoduje rozjasnienie (np. do CD Vincenta -> słyszalne na jego wzmaku słuchawkowym bo CD robi za transport, do amp-a, u znajomego itd, itp).
FP-3TS-762 -> godny polecenia, plecionka miedziana gęsta (widać na rysunku)
FP-Alpha3 -> doskonały ale bez ekranu. U mnie sie sprawdza z DAC-iem który ma wbudowane czysczenie zasilania (Audionemesis) jak i z zasilaniem listwy. Kupowałem koncówkę szpuli po 150 za 1m (normalnie jest piekielnie drogi, ostatnio kupowałem dla znajomego u Guyeriego po 80 EUR za 1m to był szczęsliwy ze dobra cena -> płacimy Gyuri-emu payPalem)
Od Gyury-iego odkupiłem tez OYAIDE Tunami 1.5m za 100 PLN (ostał się jego znajomemu). Rewelacyjny do wzmacniacza (podłączyłem go do miedzianych wtyczek IEGO). U mnie najwieksza róznica wlasnie z tym kablem. Ale nie lubi się z moim DAC-iem :)
Reasumując -> zasilanie listwy -> u mnie doskonale sie sprawdza FP-Alpha 3 (ten bez ekranu) i do DAC-a a do amp-a OYAIDE Tunami (ale bez takiej okazji bym nie kupił bo na ebay-u chodzi po 100 EUR za 1m)
Kupilem kiedys zgrzewkę wtyczek Wattgate 320i. Jeszcze zostały mi ze 2 -> jak ktos chętny. Kupowałem z UK po 75 PLN. Wtyczki IEGO (miedziane) kupuję u Hansa tu:
Hans Jurgen Mennecke :) (potrafi policzyc symboliczne 2 eur za przesylke wtyku):
http://www.soundsfine.deWchodzimy na zakładkę "selber machen" potem Stromversorgung: DiY
Tak samo zawsze wysyłam zapytanie e-mailowo a nie kupuję przez stronę :)
Ciekawym kablem a tanim (np w połączeniu z miedzanymi wtykami IEGO) jest ten jego Lapp Orange ...
Han sprzedał tysiące kabli na eBay-u ...
No i ma wtyczki z hifituning (Balsy srebrzone i powlekane złotem po 12 EUR)