Monitor Audio Silver RS6 + Arcam A32 + Arcam P35 + Arcam CD36 + Denon TU 1800 DAB + Albedo Flat One WBT + QED Genesis WBT 0644 + Sennheiser HD 650.
Dobry wieczór!
Mija już prawie drugi tydzień, jak słucham swoich płyt przez nowy interkonekt polecony przez Pana Piotra Rykę. Postanowiłem pójść za jego radą i drogą kupna wszedłem w posiadanie Van den Hul First Ultimate. Kabelek w świetnym stanie, jak nowy kosztował na allegro 350 złotych.
Pan Piotr w swoim mailu do mnie, napisał iż są systemy słuchawkowe zupełnie niewrażliwe na stosowany kabel sygnałowy, ale są również wrażliwe bardzo. Miło mi donieść, iż mój system należy do tych wrażliwych ;-)
Jednym słowem, ja słyszę różnicę i ta różnica jest na plus. Nie będę się zagłębiał w różnice które słyszę namacalnie lub subiektywnie, powiem tylko że muzyka stała się jeszcze bardziej otwarta, bardziej żywiołowa. Fajnie się tego słucha, bo wszystko jest takie "świeże", muzyka stała się bardziej zwiewna, bardziej porywająca. Nie chcę już wracać do Chorda Crimsona. To dobry kabel, nawet bardzo dobry, ale First Ultimate naprawdę jest kablem stworzonym do mojego wzmacniacza i na pewno będę go miał bardzo długo.
To wspaniały, bardzo muzykalny kabel i z drugiej ręki wcale nie taki drogi.
Podziękowałem już Panu Piotrowi na PW, teraz czynię to raz jeszcze i dziękuję również wszystkim, którzy zabrali głos w moim wątku. Wasze głosy były mi bardzo pomocne.
Pozdrawiam - Romek