Dobry wieczór!
Ależ się w wątku posypało postami :-)
Przeczytałem wszystko gruntownie dwa razy i już mniej więcej wiem na czym stoję. Póki co HD 800 nie będę na razie kupował z paru powodów. HD 650 mam od paru miesięcy zaledwie i są to słuchawki które naprawdę mi się podobają. Jestem zadowolony z charakteru ich brzmienia, a to że chcę jeszcze coś poprawić wynika z faktu, iż nie znam tak naprawdę do końca ich możliwości. Stąd więc te eksperymenty z interkonektem i pytania o sens wymiany kabla zasilającego. Nie wiem, więc pytam taka już moja natura.
HD 800 oczywiście kuszą, ale nie chcę kupować każdej kolejnej nowinki, jeszcze nie nacieszywszy się poprzednią.
Interkonekt do wzmacniacza słuchawkowego i tak muszę kupić bo dotychczasowy Chord Crimson już gra gdzie indziej. Raczej na pewno pójdę za radą Pana Piotra i poszukam na eBay Van den Hul First Ultimate z drugiej ręki. Cena zbliżona do nowego Crimsona, a progresja sądząc po mnogości pozytywnych recenzji tej łączówki powinna być znaczna.
Jesli chodzi o kabel zasilający wzmak Holdegrona to przyznam szczerze jest to dla mnie obszar niezbadany. Sam konstruktor nic nie wspomina jak zachowuje się wzmacniacz na profesjonalnych sieciówkach, a i na forum niewiele na ten temat się pisze. Może jeszcze nie teraz, ale w niedalekiej przyszłości chyba zainwestuję 25 czy 30 funtów w jakiegoś Russ Andrewsa czy Kimbera dla "świętego spokoju". Wydatek w sumie niewielki, a jakość zasilania z całą pewnością się polepszy. Czy będzie to miało przełożenie na jakość dźwięku? Nie znam odpowiedzi na to pytanie, póki nie spróbuję.
@ kopaczmopa
Bardzo Cię proszę, jeśli faktycznie masz możliwość pożyczenia do odsłuchu MK III Dual Mono poproś o przysłanie go na testy i posłuchaj. Chętnie pożyczyłbym Ci swój własny gdybym mieszkał w Polsce, ale tak niestety nie jest.
Bardzo bym chciał poznać opinię profesjonalisty o swoim wzmacniaczu, bo de facto sam już nie wiem co o nim sądzić w kontekście wypowiedzi majkela. Zaznaczam że dla mnie osobiście wzmak gra bardzo dobrze, a nawet świetnie i jestem z niego zadowolony. Chcę tylko poznać opinie ludzi, którzy przesłuchali już dziesiątki wzmacniaczy i w przeciwieństwie do mnie mają na tyle rozwiniętą bazę porównawczą, iż mogą się pokusić o wystawienie miarodajnej opinii.
Jeśłi ktoś zna źródło, gdzie można nabyć dobrej klasy kabel do HD 650 to poproszę o link.
Dziekuję za wypowiedzi, pozdrawiam - Romek