@fallow, w ramach przemyśleń powiem Ci, że ścieżka sygnałowa w moim technicsie SL-PS840 wygląda tak:
I/V w trybie symetrycznym na OPA2604 -> desymetryzacja i filtracja na AD8599 -> bufor Class AA na AD8022. OPA2604 świetnie się uzupełnia brzmieniowo z AD8599, bo jeden gra lekko aksamitnie i soczyście, a drugi cyzeluje i ma precyzyjną fakturę. AD8022 natomiast można uznać za taki podwójny odpowiednik AD797, bo jest mocno transparentny, tyle że jest trudny w aplikacji i w niektórych układach zamiast zagrać będzie się tylko grzał i generował szum. Poza tym nie trawi zasilania powyżej +-13V.
Gdybym dzisiaj miał robić wymianę op-ampów w tym CD, poważnie bym rozważał LME49725 i LME49860 w miejsce AD8599 lub AD8022. Niestety nie mogę bezpośrednio porównać, bo AD8022 w Lampucerze się wzbudza, a AD8599 potrafią padać jak muchy od wtykania ich w układ pod napięciem, więc ich zapas mi się skończył. Żadnemu innemu znanemu mi op ampowi to nie szkodzi, poza AD823.
Aha, na U15 warto spróbować OPA2228. Zawsze miałem wrażenie, że to układ w tę samą mańkę co OPA2604 tylko nieco lepszy. Inna sprawa, że wymagania układowe powodują, iż nie wszędzie zagra. W Lampucerze daje radę. Warto dołożyć do OPA2228P zamiast OPA2228PA. Dźwięk PA jest lekko podkolorowany i przyciemniony, choć komuś może to być do czegoś potrzebne. ;)