>> selphy, 2011-10-29 16:07:07
>> Byłby ktoś zainteresowany AD797BR ?
Ja właśnie dzięki koledze "odkryłem" AD797. Dźwięk (muzyka odtwarzana) w porównaniu do tego co dotychczas słuchałem na Lehmanie i DT 880 Pro podoba mi się najbardziej. Trochę szwankuje scena (jest bardziej płaska i "między uszami" niż w innych scalakach - można to też nazwać bardziej bezpośrednim przekazem) ale za to zrównoważenie muzykalności i rozdzielczości jest IMO wzorowe a tym samym i przyjemność słuchania bardzo dobra. Można albo rozkoszować się muzyką jako całością albo skupić na szczegółach. Co kto lubi.
>> Mirek19, 2011-10-30 14:09:48
>> Chciałem się dowiedzieć, czy można opamy łączyć równolegle, stawiając jeden na drugim i łączyć/lutować piny ?
Jak Molibden napisał, tak się robić nie powinno. Na wyjściu popłyną prądy niezrównoważenia miedzy wyjściami jednego i drugiego scalaka... Jednak ja tak zrobiłem dla eksperymentu z tanimi NE5534. W porównaniu z pojedynczym 5534 dźwięk złagodniał, "zaokraglił się", zrobił bardziej muzykalny, "zlampizował się". Wadą takiego rozwiązania jest piekielnie gorący tandem. Można się poparzyć. :/