No jak przestali produkować to wszystko jasne.
Chciałem zastosować BG w zasilaniu (3 sztuki) no i właśnie tego jednego 47 (ewentualnie 33 może tu być jak podaje Peter), czyli jak widać chcę zbudować ostatnią proponowaną przez Petera Daniela wersję klona (z minimalną ilością modów).
Na razie zrobiłem płytkę zasilania (na Jamiconach :)) i miałem sie zabierać do zrobienia zmian w transporcie (wylutowanie dwóch kondensatorów ceramicznych, dwóch "normalnych" i zastąpienie tych ostatnich tym 47 o którym było wyżej. Wszystko
Dzisiaj mam zamiar uruchomić tę płytkę zasilania. Mam nadzieję, że nic nie "wystrzeli", bo kupiłem MUR860G i prawdę mówiąc nie jestem pewien czy one są "kierunkowe" czy nie - rysunek na obudowie (dwa symbole diody skierowane do wspólnego centralnego punktu) wskazują na to, że nie ma znaczenia jak je ustawię. W każdym razie kupiłem "na zapas" i w razie niepowodzenia będę eksperymentował dalej :)
Z czasem miałem zamiar wlutować te nieszczęsne BG, ale chyba wybiorę coś innego (Ceraline, BC Components). Nie jest łatwo zdobyć takie części. Jak montowałem monobloki to musiałem wymienić uszkodzony podczas transportu 680uF/100V z serii 136 BC Comp. Ile ja sie tego naszukałem! W końcu musiałem kupić 100 sztuk u producenta, żeby wlutować 1 sztukę do Icepowera. Warto było.
Jakby ktoś potrzebował taki nietypowy kondensator 680uF/100V to mam wolne 99 sztuk :)
Ale się rozpisałem...