Witam. Jeśli sledzisz wątek na audiostereo to coś już wiesz. Ogólnie rzecz ujmując mało nas na placu boju chyba tylko Andy 777 , ja , marosik i może jeszcze ... trudno powiedzieć ilu, ale niewielu. Wiesz jak było na początku, osobny zasilacz no ok, później mod Petera no i okazało się , że no tak nie za bardzo to grało i było długo cisza, aż Andy wymyslił rozdzielenie zasilania. Najpierw pojedyncze, czyli silniki i elektronika i magiczny C906- pamiętasz? potem kolejne rozdzielenie V ref itd czyli zasilacz na silniki, drugi zasilacz 8V+ 3 staby lm1086/5V lub LD 1117/5V zasilające LC i LA z osobnym odsprzęganiem tj dławiki i tantale+ ceramiki do gleby i to był właściwy duży skok do przodu i znowu była długo cisza. Były jakies zabawy z dzielnikami kondkami na wyjściu i takie tam, ale szału z tego nie było. Nie wiem kto, ale ktos wpadł na sklonowanie wyjścia z CEC TLO (chyba kol. marosik ) i zorganizował zamówienie klamotów , zamówiłem i ja złożyłem i... no szału nie było. Zacząłem szukać przyczyn i znalazłem - ZASILANIE!!! Jest najważniejsze- serio. Przerobiłem mnóstwo kombinacji, buforów, dzielników, kondków i doszedłem do opracowania schematu układu wyjściowego ( jest w wątku na audiostereo-poprzednia strona- jest to mutacja schematu , który zamieścił Andy , pisząc , że to z Audio Note , potem okazało się , że jednak z czegoś innego, ale to nie istotne ) i... jestem w niebie- poważnie takiej rozdzielczości , przejrzystości tak czystej góry przestrzeni, basu nigdy nie miałem. Nie spodziewałem się , że z moich Tannoi może wydobyć sie taki dźwięk. Andy poszedł troszkę inną drogą , bo układ uprościł ładując Flip Flopa prosto do PCB klona dopasował całość używając oscyloskopu (impedancja), tego jeszcze nie próbowałem, ale spróbuję. Warunek jest jeden, musisz mieć zegar jak beðziesz miał to wszystko inne jest do zrobienia. Poczytaj moje posty i Andego, a jak coś nie będziesz wiedział - pytaj , z przyjemnością pomogę. Pozdrawiam