Audiohobby.pl

Shigaraki clone :)

antos

• 104 / 6065
  • Aktywny użytkownik
18-11-2008, 23:00
 Bacek > piszesz masz
zapakowany i nazywa się "Euphoria CD Transport"
Ostatnio był do posłuchania w sobotę 8.11.2008 na Audio Show ....grał cały dzień z MPM a z GC ok półtorej godziny przed końcem w sobote. Słyszało to kilka osób ale widac że nikt z forum....bo było naprawde ciekawie
Z tym że podłączony do filtra IsoTec (ten skurczybyk gra) , sieciówki prywatne red. Rachwalda, kable Velum i inne cudeńka ( duza róznica przy zwykłej sieciówce) porównywałem.
Ten transporcik zdeklasował Marantza94 oraz jakiś zacny włoski CD którego nazwy nie przypomnę sobie i to zarówno z NOS dac PD jak i Stelmachem....poprostu inna jakosć.
Jesli chodzi o chałas transportu .....nie słysze go bez obudowy a tym bardziej w obudowie.
 :-)

antos

• 104 / 6065
  • Aktywny użytkownik
18-11-2008, 23:14
 Na pierwszym zdjęciu kable KimberTC po zamianie na Velum... system zyskał na basie dynamice i napowietrzeniu:-)
Gdyby pan Maciek nie musiał isc w sobote do pracy była szansa na lepsze wymodelowanie dzwieku poprzez zamiany lamp. Niestety bałem się trochę pomimo wskazówek wymieniać je osobiscie bo nie mam doświadczenia...była cała walizka lamp.
Niestety w niedzielę nie mogłem zostać ale i tak ta sobota wiele mnie nauczyła i patrzę teraz na system jako całość. Wiem że Shigaraki może zagrać świetnie z tym że trzeba mu lepszego towarzystwa:-)

Jestem na etapie robienia sieciówek....więcej wnoszą tutaj niż jakieś kolejne mody. Wersja Petera w końcu zagrała na takim poziomie że nie ma co tego ruszać to poprostu gra....oczywiście nie twierdze że nie można lepiej i pewnie spróbuję RTX ale ogólnie ten bumbox jest świetny.

antos

• 104 / 6065
  • Aktywny użytkownik
18-11-2008, 23:19

Peter Daniel

• 118 / 6094
  • Aktywny użytkownik
19-11-2008, 02:06
>> Wersja Petera w końcu zagrała...<

Od siebie jedynie moge dodac ze w momencie kiedy ta wersja lekko przescignela CEC TL0, w moim systemie, przestalem sie interesowac jakimikolwiek innymi upgrejdami: wyrafinowanie dzwieku jest na podobnym poziomie jak w TL0, poza tym dzwiek zyskal na besposredniosci, prezentacji rytmu i ogolnym ozywieniu. Nie odszedlem tez zbytnio od idei przewodniej 47Labs, gdzie wszystko powinno być robione tak prosto jak możliwe, ale nie prościej.

Pod koniec dnia, jest to urzadzenie ktore dalej kwalifikuje sie jako Shigaraki clone; instalacja zegarow, rozbijanie zasilania, super regulatory itp. zmieniaja go w klon Levinsona na bazie boomboxa. ;-)

PS: Wplyw sieciowki bedzie zalezal od lokalu i miejscowych warunkow, u mnie jest raczej niewielki. W transporcie uzywam sieciowke w oparciu o Audioquest type 4 speaker cable, w DACu na bazie DH Labs power cord, we wzmacniaczach zwykle cable 14ga.

Sprzet jest 4m od skrzynki, dom podlaczony bezposrednio pod transformator na slupie, sasiedzi sa dosc daleko.

Peter Daniel

• 118 / 6094
  • Aktywny użytkownik
19-11-2008, 02:08
Znowu mi wcielo wpis....

Peter Daniel

• 118 / 6094
  • Aktywny użytkownik
19-11-2008, 04:59
OK, jeszcze raz.

W momencie kiedy obecna wersja (i praktycznie jedyna jaka byla) zaczela grac lepiej niz CEC TL0 w moim systemie, odeszla mi ochota do jakichkolwiek upgrejdow. Transport jest podobnie wyrafinowany jak TL0, wykazujac wiecej bezposredniosci, rytmu i ogolnego ozywienia, to czego zaczelo mi w CEC brakowac po konfrontaji z Shigaraki.

Pod koniec dnia, jest to dalej klon Shigaraki ktory nie odbiega zbytnio od idei 47Labs, gdzie wszystko powinno być robione tak prosto jak możliwe, ale nie prościej. Jesli zaczynamy instalowac zegary, rozdzielac zasilanie i wprowadzac super regulatory zaczynamy wchodzic w strefe klonu Levinsona ;-)

PS: Wplyw sieciowek bedzie zalezal od lokalu i miejsca; u mnie jest raczej minimalny. W transporcie mam sieciowke na bazie Audioquest type 4 speaker cable, w DACu uzylem DH Labs power cord a we wzmacniaczach zwykly kabel 14ga. System jest 4m od skrzynki, dom podlaczony bezposednio pod transformator na slupie, siasiedzi raczej daleko.

antos

• 104 / 6065
  • Aktywny użytkownik
19-11-2008, 09:03
  Peter, mógłbys przyblizyć budowę power cable na bazie Audioquesta ? z tego co wiem Matthew też robił na tym kablu.

będe robił sieciówki na kablu sterowniczym Helukabel
Czy DH Labs to jest coś takiego ? :

http://cgi.ebay.pl/DH-Labs-Power-Plus-AC-Mains-Cable-1-0-m-power-cord-NEW_W0QQitemZ300253626479QQihZ020QQcategoryZ22056QQcmdZViewItem

Mieszkam w kamienicy gdzie cała instalacja była wymieniana do skrzynki a od skrzynki mam zrobioną osobną linię do sprzętu

cir

• 360 / 6107
  • Zaawansowany użytkownik
19-11-2008, 10:25
To chyba oferta Horna na gotowe
kiedys      http://www.voiceshop.pl/inshop/scripts/shop_NF.asp  tu mozna bylo kupic na metry

Peter Daniel

• 118 / 6094
  • Aktywny użytkownik
19-11-2008, 16:25
DH Labs mozna kupic na stopy w PCX (pod AC Cable): http://www.partsconnexion.com/catalog/wire_files/sheet005.html

Audioquest type 4 uzylem starsza wersje, bez oplotu. Przewody w srodku podzielilem na 3 grupy i podlaczylem do wtyczek.
http://www.audioadvisor.com/prodinfo.asp?number=AQT4NF

Triceramops

• 280 / 6107
  • Zaawansowany użytkownik
20-11-2008, 18:00
W przypadku eksperymentów z innymi kablami Audioquesta w roli siecówek warto pamiętać, że niektóre z nich mają "przewodzącą izolację" (Conductive Dielectric) w części żył.

antos

• 104 / 6065
  • Aktywny użytkownik
20-11-2008, 19:15
 Dzięki Peter, moze uda mi się kupić gdzieś tutaj DH Labs.

• Gość
20-11-2008, 19:40
peter podaj dokładne wymiary tz jaka jest ośka to wykonam te clampy tzn nie ja tylko mom kogoś kto nam to zrobi

• Gość
20-11-2008, 19:56
czy ten ostatni okrąg o wymiarze fi 15 jest pełny

• Gość
20-11-2008, 20:42
coś takiego sprawdzi jak możesz

• Gość
20-11-2008, 21:20
lepsza fotka aa jak ktoś byłby chetny to bede wiedził w nex tygodniu po ile bedzie to kosztowało czym wiecej zamówie tym bedzie taniej