:
pozwalam sobie dołączyć skopiowany ważny wpis kolegi z AS:
Andy777
3 Lip 2008, 21:09
O mnie » Ignoruj » PW »
stat: 872 / 691 / 0 No jak tam, klony pokończone? To się mylicie, albo mam omamy słuchowe:)
Jeśli ktoś ma pod ręką małe tantale przewlekane np 0.47u, przykleić od strony druku do wszystkich istotnych elektrolitów (oczywiście naszego kluczowego 0.1 zostawiamy w spokoju), razem ok 10 szt, jak leci, szkoda czasu na kombinowanie. Pamiętać o polaryzacji. 3 pln i 10 min. roboty.
Napiszcie, co usłyszeliście, nic nie będę sugerował, może mam problem ze słuchem...
i do tego moje wrażenia :
Nie masz problemów(słuchowych)-po3 godzinach rozgrzewki w rezerwowym systemie-niesamowita namacalność
dźwięku - wrażenie że mogę dotknąć muzyków - są tak realni, jeszcze lepiej rozdzielcza góra, doszło też więcej ale kontrolowanego basu .
Ciekaw jestem co będzie w moim podstawowym stemie .
Przez jakiś czas testowałem ten 0,1 -teflonowego REL-CAP-a TFT 103 i MultiCap-a RTX-a 0,01 w w sumie dość podobnie ale TFT minimalnie krótszy ale ciutlepiejtrzymany bas i całość dźwięku minimalnie gładsza jakby szlachetniejsza ostatecznie zostawiłem RTX-a -ogromna żywiołowość, radość i naturalność grania, minimalnie lepiej:rozdzielczość , dłuższy bas, nie mówiąc już w obu wypadkach o hektarach sceny!
RTX trochę dłużej się wygrzewał więc najpierw (3-7dni) minimalnie bardziej podchodził mi teflon po tym czasie jednak RTX wyszedł na prowadzenie(o włos).
Testowałem też równolegle parę innych zacnych kondziów (wszystkie już wygrzane) : dwa różne mikowe , Bennica , ruskie:olejaka i dwa teflony i tu dość łatwo RTX i TFT pokazały swą wyższość.