Jezu wreszcie jakieś normalne forum audio bez kwarantanny. ;) Dlaczego tam trzeba czekać aż 7 dni ?! Po 7 dniach aureola mi automatycznie zaświeci nad głową i wtedy zostanę namaszczony ?
Krótko. Prawdopodobnie jestem chory. Mam po wyżej dziurek w nosie urządzeń CA. Nienawidzę tych zabawek. Nienawidzę całym swoim sercem tej "dokładnej" i jednocześnie świszczącej góry.
Kolega ze USA ma mi za jakiś czas przysłać Musical Fidelity X-150. Mam nadzieję że to coś zmieni. Zaczaynam rozglądać się za kolumnami do tego wzmacniacza i szczerze mówię że wymiękam. Przeczytałem na audiostereo chyba z milion wpisów i gubię się w tym maksymalnie. Wiele opinii jest sprzecznych.
Chciałbym żeby dźwięk był szczegółowy, z ładną średnicą lekko ocieploną, dobrą, szczegółową górą, ale w żadnym wypadku nie drażniącą, no i bas żeby się nie rozłaził. Kasa w przybliżeniu 3 kzł. +/- 500 pln.
Co mi wpadło na razie w oko:
1. ESA Ostinato 2005 - dobre opinie, tylko nie wiem czy ten wzmacniacz je napędzi ma 70W / 8Ohm i 100W / 4Ohm - a one mają o ile wiem 8 Ohm
2. Audio Academy Hyperion - ponoć dobre, ale opinie czytałem różniste włącznie z taką, że grają efekciarsko, a tego bym nie chciał.
3. Acoustic Energy Aegis Beo Three - recenzja w gazetce rewelacyjna, ale jak to gra w rzeczywistości tego nie wiem.
4. Mission M66 - opinie zróżnicowane, od bardzooo dobrych do stwierdzenia że Mission to były dobre kiedyś
Wszelkie sugestie i ewentualne inne propozycje mile widziane. Może mnie w końcu ktoś nie związany z komerchą uczciwie oświeci.
Z góry dzięki.