@w.luczyński: K1000 są moim niedawnym, dość przypadkowym nabytkiem, bo pożyczyłem je od znajomego, brzmiały na początku, delikatnie mówiąc, niezadowalająco... a po tygodniu zaczęły grać na tyle zadowalająco, nabrały gęstości, przestać wpadać w większe zniekształcenia (szczególnie lewy przetwornik) i zdecydowałem się na ich zakup oraz eksperymenty z nimi. Przyznaję, że jest mi trochę głupio, bo oceniłem je na podstawie tych pierwszych dni odsłuchów niesprawiedliwie (zrehabilituję się odpowiednim wpisem w wątku K1000). W tej chwili grają u mnie głównie z dziurki w DAC215 (dźwięk jest zadowalający przy słuchaniu muzyki podczas pracy na PC), chociaż w weekendy trafiają do mojego wzmacniacza na lampy 2A3 (przy nim lepiej spisują się według mnie finale).
Temat idealnego wzmacniacza dla nich jest trochę niczym terra incognita i będę starał się go zgłębić w tym roku, sprawdzić coś, co mogłoby się z nimi, a także ewentualnie przyszłymi nabytkami, wymagającymi końcówki, odpowiednio zegrać. Z pewnością spróbuję rekomendowanych wzmacniaczy, a szczególnie Primaluny. Może być to dobry omen, że mojemu imiennikowi się spodobało, tak będzie również i w moim wypadku :)
Dziękuję za propozycje i na pewno dam znać, jak wypadną ich testy w forumowym wątku K1000 :)