bc acoustique zrobil co najmniej dwie dobre kolumny w rozsadnej cenie, nil i gange, zycze Ci zeby kiedys Twoje kolumny zblizyly sie do czegos takiego, nie sa to jednak bass reflexy, ogolnie chodzi mi o to ze nie mozna w czambul potepiac jakiejs metody bo ktostam napisal ze lowther to ZAWSZE jest lepszy od innych glosnikow bo jest szybki, z szybkim pseudo basem i realistyczny, bo ktos kto slucha popu, r\'n\'b czy jakichs wynalazkow bedzie slyszal glownie braki na gorze i dole oraz brak dynamiki w skali makro , ktory mu odejmie przyjemnosc ze sluchania, drugi natomiast , ktory slucha \'glosow\', wokalistyki i plyt z nagranym kapaniem wody znajdzie glosniki swojego zycia, wracajac do tego basu to wiele kolumn nie ma jego regulacji, odciecia i stad to burczenie w malych, polskich pokojach i tu sie klania firma bc acoustique gdzie masz 3stopniowa regulacje wysokich i odciecie subbasu co pozwala zgrubnie dostroic kolumne do pokoju odsluchowego, mnie nie powalaja ani bass reflexy, ani jakies skrzynie z lowtherami roznego rodzaju, ani obudowy zamkniete , kazdy rodzaj kolumny ma plusy i minusy i jest to troche dziecinne stawiac ob na piedestale kiedy czesto chlopcy w waszych warunkach mieszkaniowych i amplifikacji gra to nie bojmy sie tego slowa chujowo, problemem jest moim zdaniem brak kogos kto ma czas , zastosuje powtarzalne glosniki i zbuduje kolumne bez kompromisow do grania w sredniej wielkosci pomieszczen, jeszzcze do tego zrobi to nam za darmo i opublikuje schematy:))) cos jak basszilla ktorej nikt chyba jeszcze w polsce nie wykonal, z tym za darmo to oczywiscie zart, chodzi mi o nawet dzialalnosc sprzedazy kitow tylko w cenach dostosowanych do naszych warunkow i rozsadnych, bo np. ceny bastanis audio o ktorych kiedys myslalem poszybowaly w kosmos i nie wywale ponad 20 tysiecy na cos czego nawet nie bede mogl posluchac przed zakupem
.................................................................................................
wszystkim nowym polecam wątek:http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=10363&all=1