Audiohobby.pl

Czego teraz słuchacie?

Max

• 2204 / 5606
  • Ekspert
10-06-2014, 13:33
Jak to jest Egon, czy żeby delektować się Hendrixem potrzebujesz jakichś tam specjalnych zabawek audio, robisz jakieś sprzętowe przymiarki, odsłuchy wstępne, a może udajesz się do salonu po kable lub platformy ?? Czy tez po prostu wrzucasz płytę do tego co jest na stanie i dajesz popalić sąsiadom ? :-))

Bednaar

• 556 / 6068
  • Ekspert
10-06-2014, 16:33
Hendrix gra fajnie dopiero, gdy się zastosuje podkładki antywibracyjne pod kondycjoner :)))

almagra

• 11519 / 5764
  • Ekspert
10-06-2014, 16:40
Hendrix,to najbardziej przeceniany rockman świata.Grał manierycznie.Nudzi mnie.

3gon

• Gość
10-06-2014, 22:02
>> Max, 2014-06-10 13:33:40
Jak to jest Egon, czy żeby delektować się Hendrixem potrzebujesz jakichś tam specjalnych zabawek audio, robisz jakieś sprzętowe przymiarki, odsłuchy wstępne, a może udajesz się do salonu po kable lub platformy ?? Czy tez po prostu wrzucasz płytę do tego co jest na stanie i dajesz popalić sąsiadom ? :-))

Mam parę 40stoletnich Kenwoodów, lampiaka No Name z Ukrainy na KT120 Tung-Sol, MA, laptoka, pliki i mury grubości 70 cm. Kobiety wyrzuciłem.
Mam również wszystkie bootlegi Henryka, które napierdalam od rana do wieczora. W poniedziałki słucham oper na kaca, a w weekendy ptaszków na Mazurach.

Heniek Studio \'66 & \'67 - Malina.
Nie ma nic przyjemniejszego niż Jam z 16 października 1968 z Jackem Brucem, Jimim Mccartym i Buddy Milesem.

Alemagda - jesteś głąb!

3gon

• Gość
10-06-2014, 22:49
A teraz...

RIP Joey Ramone, Johnny Ramone, Dee Dee Ramone

3gon

• Gość
10-06-2014, 23:08
W ogóle jak czytam te wasze chore posty o słuchawkach, to mi się robi słabo.
Słuchanie muzyki w zamkniętej klatce? Brrrr...

Albo świetny sprzęt... a w środku na ołtarzu telewizor.

Jestem również przeciwny wytłoczkom jajkowym na ścianach. I kobietom, które stawiają paprotki na kolumnach.
Jak się nie widzi, to zmieniam kobietę. Za rododendron na kolumnie, kompletnie nie genderowo pod oko.
Oczywiście, jak masz swój pokój. W sypialni niech sobie porozstawia figurki, jakieś pierdolone misie z pluszu (są okropne, a kobieta infantylna). W ogóle mało moich kobiet znało się na muzyce, tylko paplały i słuchały Madonny czy jakiegoś pedała.

3gon

• Gość
10-06-2014, 23:34
Wyjątkiem jest moja Maman, która ma 100 lat - słucha tylko Chopina, Jobima, Rolfa Lislevanda, Andresa Segovii i druga żona - ta lubiła Metallicę - Whisky in the Jar, bo na takim teledyskowym przyjęciu, poznaliśmy się. Nie miała pojęcia o Thin Lizzy i Phillu Lynnocie.
Trzecia słuchała jak sama nazwa wskazuje Ich Troje. Nie słyszała o Hłasce, Himilsbachu i Maklaku - związek długo nie pożył.

W sumie najlepsza była ta pierwsza - wraca do mnie pełna wrażeń z Kanady :) Może się z nią powtórnie ożenię? Słuchała Cohena, Joni Mitchell, Knopflera.  Mało czytała. Liczę na dobrą Jolidę, Harbethy itp. :), żeby mnie ubłagać.
Córa wychowana, robi karierę w Toronto jako prawnik. Krąg się zatacza.

Bednaar

• 556 / 6068
  • Ekspert
11-06-2014, 00:04
>> 3gon, 2014-06-10 23:08:17
W ogóle jak czytam te wasze chore posty o słuchawkach, to mi się robi słabo.
Słuchanie muzyki w zamkniętej klatce? Brrrr...

Oj tam, ze słuchawkami jest fajniej - bliżej muzyki :) No i ogólnie mnie sią zdarza odlecieć podczas słuchania tylko na słuchafonach, nigdy przez głośniki. Np. ostatnio Less McCann - Invitation To Openess (1972) - rewelacyjny jazz-fusion, koleś jest klawiszowcem i normalnie raczej gra soul, a tu mu się takie coś przytrafiło. Ale do słuchania tylko na Koss Porta Pro, bo moje AKG okazały się zbyt ałdiofylskie na taką muzę.

3gon

• Gość
11-06-2014, 05:52
Bednaar - to jest nienormalne - wystarczy mi Roch Siemianowski w słuchawkach do MP3.
Wy są Świry. A po tym pitolicie ile kolumna powinna być odsunięta od ściany.
To po kiego grzyba dywagujecie o czym kolwiek? Rozumiem dyskusję o ustawieniu głośników.
Ale słuchawki????????????? przecie to substytut normalnego słuchania?
Wyduście żony (można ja schować do lodówki, a później wywieźć w nieznanym kierunku. Dzieci do Babci.

3gon

• Gość
11-06-2014, 06:09
Mogę na Wasze słuchawki pierdnąć jak Panurg - z wielką wzgardą.

Bednaar

• 556 / 6068
  • Ekspert
11-06-2014, 08:57
A se pierdź - i tak będę słuchać na słuchawkach, nawet zapierdzianych ;)
A co do kolumn to nie do mnie uwaga - ja mam ustawione beznadziejnie, tuż przy ścianie, z otworem bass-reflex skierowanym do tyłu. Powinienem za to pójść do piekła.

Zlote Ucho

• 2690 / 5398
  • Ekspert
11-06-2014, 08:59

.....................................................................................................................................
Nikt nie powinien decydowac o NASZYCH wpisach, jesli - nie naruszaja oczywistych norm.

Gustaw

• Gość
11-06-2014, 09:06

Zlote Ucho

• 2690 / 5398
  • Ekspert
11-06-2014, 09:16

.....................................................................................................................................
Nikt nie powinien decydowac o NASZYCH wpisach, jesli - nie naruszaja oczywistych norm.

Zlote Ucho

• 2690 / 5398
  • Ekspert
11-06-2014, 09:40

3gonie, a czy posiadasz tez :
The Late Studio Sessions 1969 ?