Ten Cary to „waga ciężka”... a co z „wagi lekkiej” (dla portfela) na tranzystorze mógłbyś polecić. Mocno zawęża mi się lista wyborów i jestem blisko podjęcia decyzji, natomiast póki klamka nie zapadła, lista jest otwarta. Napewno nie kupię w ciemno. Muszę najpierw posłuchać (najlepiej w domu). Masz coś wartego uwagi w okolicach 1-3tys?
Może ja Ci polecę, choć Trochę mi głupio, kolejny raz się powtarzać. :)
Mimo, że urządzenie nie mieści się w podanym przez Ciebie zakresie, to rozwiązanie jest opłacalne i warte swojej ceny.
Jak się dobrze potargujesz, powinieneś je dostać za kwotę około 4000 - 4500 zł.
Mam na myśli combo Questyle CMA Twelve Standard, z bardzo dobrym: DAC-em, preampem oraz wzmacniaczem słuchawkowym.
Wszystko to w jednym urządzeniu, jednego producenta i nie "gryzie" się ze sobą.
No i nie potrzebne są kable przyłączeniowe między DAC-em a wzmacniaczem. :)
Urządzenie jest w czystej klasie A, w pełni zbalansowane i posiada komplet wyjść słuchawkowych.
Są wyjścae zbalansowane: 4 pinowe XLR oraz 4.4 mm. To drugie, w przyszłości ma być standardem.
Jest też zwykłe wyjście słuchawkowe 6,3 mm. Za samo to wyjście zbalansowane 4.4 mm, w innych wzmacniaczach trzeba dopłacić ok. 2000 zł. Ja słucham na nim Grado PS1000 na zmienionych, padach rekomendowanych przez @Pawła i jest bardzo dobrze. To combo napędzi nie tylko Grado, ale znakomitą większość, tak zwanych trudnych słuchawek.
Jeżeli koniecznie chciałbyś jednak sam wzmacniacz słuchawkowy, to może to być Aune S7
Wspomniany przeze mnie Paweł ma to urządzenie i miałem okazję na nim słuchać wielu par słuchawek.
Wzmacniacz też jest w pełni zbalansowany i posiada 2 takie wyjścia słuchawkowe.
Jedno to klasyczny 4 pinowy XLR a drugie rozbite na 2 kanały, lewy i prawy, zakończone wtykami XLR 3 pinowymi.
Jest też oczywiście zwykłe wyjście słuchawkowe 6.3 mm. Powinieneś je dostać w w cenie ok. 2300-2500 zł.
Paweł napędza nim Grado RS1. W połączeniu z jego lampowym DAC-em, na tym wzmacniaczu z wyjścia zbalansowanego, RS1 grają wyśmienicie. Wydaje mi się, że jest to maksimum tego, co można z tych słuchawek wyciągnąć. Więcej raczej się nie da.
O jego zaletach i ewentualnych wadach, więcej może dopowiedzieć właściciel, który ma ten wzmacniacz na co dzień.