>> fallow, 2010-04-01 08:53:26
A skad ja mam wiedziec jakich sluchawek sluchala ta osoba (jakie ma porownanie) czy sluchala ich leb w leb, czy moze ma system ktory np. ma szybszy attack niz inny i mu wyszlo inaczej, czy moze ma gorszy dzien i dzisiaj wydaje mu sie ze slyszy tego basu 1.5dB mniej a jutro bedzie mu sie wydawalo inaczej i sie sluchawki wygrzeja, czy tam sluch sie zaakomoduje.
Przeciez napisalem jasno, ze to jest dane porownanie "wzgledem innych" (patrz w nawiasie), zatem jesli slysze u siebie, ze sluchawki X daly mi duzo nizszy bas od sluchawek Y (to chyba moge obiektywnie powiedziec, ze mi go faktycznie daly), czy tez jesli nauszniki XX pokazuja u mnie duzo wiecej szczegolow od YY, badz wydaja sie sporo jasniejsze, to raczej jest to obiektywne w tych wlasnie warunkach, bo watpie aby ktos inny uslyszal na moim systemie rzecz zupelnie odwrotna. Natomiast jak najbardziej, postronny sluchacz, moze powiedziec, ze to co uslyszal u mnie sie mu nie spodobalo, a mnie moglo i to bardzo, ale to juz zupelnie inna historia.
Przeciez Majkel nie wmawia Aasatowi, ze jego Yamahy sieja gora w porownaniu z PS-ami, czy tez Aasat nie twierdzi, ze PS-y pokazuja mniej szczegolow od jego Yamah, tutaj, jesli chodzi o te wyluskane roznice sa wrecz zgodni, choc zupelnie inaczej je interpretuja wzgledem swej satysfakcji odsluchowej.