Fallow - oczywiscie ze masz prawo. Ja tylko polemizuje a nie twierdze ze komus CAL! nie moga sie podobac i ze nie moze miec o nich dobrego zdania.
Mi standardowe odpowiadaja , od czasu do czasu, z tym ze jak zaloze na uszy np DT990Pro to czuje roznice i to niemala.
Inna sprawa Falllow ze z tym kablem i torem tez nie do konca mi takie tlumaczenie pasuje, mam dosc przyzwoity tor - oczywiscie niedopasowany do CAL! konkretnie ale z 2 strony tez do innych specjalnie tez nie dopasowywalem, tak mozna we wszystkich sluchawkach zmieniac kabel i zmieniac tor. ja mowie o standardowych CAL! bo przeciez kiedys byla mowa o tym ze sa doskonale jak sie je tylko wygrzeje. Wygrzalem, nie sa takie wspaniale jak mialy byc.
Mowie tylko tyle ze sa fajne w kontekscie ceny ale tu za duzo gadanniny jakim to one nie sa high-endem. Dla mnie, u mnie absolutnie nie sa.
Prawde mowiac gdybym posluchal CAL! przed tym calym szalem na nie to bym powiedzial- ucziciwe sluchawki za swoja cene (nawet bardzo uczciwe) ale w zyciu bym nie pomyslal ze tak sie ludziom spodoba. Podbity bas, dziwne wysokie i sredniej klasy srodek ...ale czasem fajnie sie tego slucha. Z tym ze faktycznie trzeba dobrac tor.
Bednaar - posluchaj sam czego wolisz - generalnie standardowe Grado i CAL! sie sporo roznia, 60tki sa jasniejsze, graja bardziej otwarcie, CAL! sa skupione, gestsze, ciemniejsze , dla mnie maja jakas kluche, brzmia cieplej. Kazdy woli co innego.
co do edycji postow to faktycznie, przydalaby sie.