Aby nie marnować czasu aż dostane wzmacniacz od majkela kupiłem cześci do Sohe II. Lampy to ECC 81 RFT Nos i kondensatory Jantzen Audio Silver Z-cap.Wzmacniacz sie juz chyba wygrzał. Jako zródło służy pc,usb i pliki flac.Od Bartka przybył Beresford 7510 6/4 mod 21 . Po około 48 h wiedziałem że go juz nie odeśle .Jak na moje (ale to jest moja ocena ) jego DAC gra na poziomie obecnych cd za 2,5-3 kzł . Nastepnie, po jakimś czasie dotarła paczka z Beresfordem 7520 "B" z stage 2 beta . Gra on o wiele lepiej niż niższy model i mysle że gra na poziomie cd za około 4 kzł .Wzmacniacz słuchawkowy jest o wiele lepszy niz w 7510 a jednak gorszy w/g mnie od Sohy II chociaż niewiele mu ustępuje.Reszta toru składała się z IC IXOS 101,kabel sieciowy do Soha II to kabel od zasilacza tagan, i słuchawek AKG 701 i Grado RS 1 .Grado są bardzo muzykalne,słuchając ich noga sama tupie do rytmu ,,scena jest blisko uszu,ale to wcale nie przeszkadza,a nawet powoduje,że słuchanie potem AKG jest dziwne ,scena jest jakby za duża,powiedzmy że Grado to 5 rząd w filharmonii lub 22 rząd w filharmonii w w wypadku AKG i teraz zalezy kto co lubi. Musimy jeszcze zwrócic uwage na tor do którego były podłączone słuchawki , nie jest to niestety za bardzo dobry. Moze z innymi komponentami ,lepszymi słuchawki ukazały co potrafią .W ramach eksperymentu podłaczyłem jeszcze IC Anticipation Kubala-Sosna pomiedzy Beresrordem 7520 i Soha II i Grado RS 1 i okazało sie ze bas jeszcze schodzi niżej , jest bardziej kontrolowany,jest jeszcze wiecej "powietrza"i przybyło "dzwięków" których przedtem nie było . Każdy rodzaj muzyki wydawał się ciekawszy na Grado poprostu takiej prezentacji muzyki jaki one prezentują lepiej mi się słuchało,powiem znowu Grado jest muzykalne AKG jest tylko poprawne,a w końcu idzie o emocje w muzyce.Podziękowania dla Piotr T .