Aby nie  marnować  czasu aż  dostane wzmacniacz  od majkela  kupiłem cześci do  Sohe II. Lampy to ECC 81 RFT Nos i kondensatory Jantzen Audio Silver Z-cap.Wzmacniacz  sie  juz  chyba  wygrzał. Jako zródło służy  pc,usb i pliki  flac.Od Bartka  przybył   Beresford 7510  6/4  mod 21 . Po około  48  h  wiedziałem że go  juz  nie  odeśle .Jak na  moje  (ale to jest  moja  ocena ) jego DAC gra    na  poziomie  obecnych  cd  za  2,5-3 kzł . Nastepnie,  po jakimś  czasie  dotarła paczka  z  Beresfordem 7520 "B" z  stage 2  beta . Gra  on    o  wiele  lepiej  niż  niższy  model  i  mysle  że  gra  na  poziomie  cd  za  około 4 kzł  .Wzmacniacz  słuchawkowy jest o  wiele lepszy  niz  w 7510 a  jednak  gorszy w/g  mnie od  Sohy II chociaż  niewiele  mu  ustępuje.Reszta  toru  składała się z IC IXOS 101,kabel  sieciowy  do  Soha II to  kabel od zasilacza  tagan, i  słuchawek AKG 701 i Grado RS 1 .Grado są bardzo muzykalne,słuchając ich noga sama tupie do rytmu ,,scena jest blisko uszu,ale to wcale nie przeszkadza,a nawet powoduje,że słuchanie potem AKG jest dziwne ,scena jest jakby za duża,powiedzmy że Grado to 5  rząd w filharmonii  lub  22 rząd w filharmonii w  w wypadku  AKG  i teraz  zalezy kto  co  lubi. Musimy jeszcze  zwrócic  uwage na  tor    do  którego  były  podłączone słuchawki , nie  jest  to niestety  za  bardzo  dobry. Moze  z  innymi komponentami ,lepszymi słuchawki ukazały co  potrafią .W  ramach  eksperymentu podłaczyłem jeszcze IC Anticipation Kubala-Sosna  pomiedzy  Beresrordem 7520 i Soha II i Grado RS 1  i okazało  sie  ze  bas  jeszcze  schodzi  niżej , jest  bardziej kontrolowany,jest jeszcze  wiecej "powietrza"i przybyło "dzwięków" których  przedtem  nie  było . Każdy rodzaj muzyki wydawał  się ciekawszy na Grado poprostu takiej prezentacji muzyki jaki one prezentują lepiej mi się słuchało,powiem znowu Grado jest muzykalne AKG jest tylko poprawne,a w końcu idzie o emocje w  muzyce.Podziękowania  dla Piotr T .