>Przepraszam ale czy kazał Ci ktoś czytać to co "nabazgroliłem"?
No, widzę krisio06, że całkowicie brak Ci pokory.
Przeczytałem te twoje wypociny ponieważ także użytkuje SOHAII (na całkiem niezłych elementach) także z GRADO RS-1 i ciekaw byłem co mógł napisać o tym zestawieniu inny użytkownik. Nikt inny na razie się nie pokusił o recenzję, a kilka egzemplarzy już „chodzi”.
Widzisz, dział forum pod tytułem recenzje/opinie jest po to aby czytający/zainteresowany danym sprzętem mógł uzyskać maksymalnie obiektywny opis działania urządzenia. Na podstawie takich opinii czytający nabierają konkretnych postaw do konkretnych produktów. Pisząc swoją „recenzje” dałeś do zrozumienia czytającym, że SOHAII jest dobra, tak mniej więcej jak GC. Nic tylko robić GC i SOHA sobie odpuścić, tym bardziej, że za 2 stówki będzie już „full wypas”. Ponadto mając świadomość posiadania urządzenia zmontowanego „przeciętnie” nie powinieneś na jego podstawie wyrażać opinii o tej konstrukcji.
Przez takie i podobne wpisy psuje się poziom merytoryczny forum (cyt. Rafaella).
Swoich obserwacjami i doświadczeniami z SOHAII i GC mógłbyś się dzielić z pozostałymi
w założonych już wątkach słuchawkowych/wzmacniaczowych, albo założyć nowy wątek, który może też zachęciłby innych do napisania czegoś na ten temat.
>Pozwolę sobie dać link Tomku do opini majkela o testowanej Soha 2:
>
http://forum.mp3store.pl/index.php?showtopic=46794&;view=findpost&p=521014>- Czy uważasz, że fallow, dla którego źrodłem do HD800 ( jak je dostanie ) i Woo2 będzie E-MU m1212
>(
http://allegro.pl/item591645339_e_mu_1212m_pci_profesjonalna_karta_sound_import.html )
>z komputera, nie będzie miał prawa wyrażać swojej opinii na temat jego wzmacniacza i słuchawek? Czy >powiesz mu, że ma tak słabe źródło, że jego opinia wogóle nie powinna się liczyć? Czy może według Ciebie, >żeby ktoś pisał na forum musi być właścielem przynajmniej dzielonego Accuphase, by móc opisać swoje >wrażenia odsłuchowe i podzielić się doświadczeniem?
Raczej nie mieszałbym na Twoim miejscu do tej sprawy kolegów majkela i fallowa, bo jak zauważyłem, do tej pory żaden z nich nie napisał jeszcze recenzji na tym forum, a trochę sprzętu chłopaki przerzucili i posłuchali,
a poza tym to wiadomo, że majkel ma najlepszy na Świecie wzmacniacz słuchawkowy, najlepszego na Świecie DAC-a i najlepszy na Świecie transport Technicsa z dziurką która gra znacznie lepiej niż większość wzmacniaczy słuchawkowych (majkel nie obrażaj się, to tylko żart). Można sobie poczytać o ich zabawie z wzmacniaczami
i słuchawkami w odpowiednich wątkach i chwała im za to.
Co do tego Accuphase to uważam, że on nadaje się do użycia jako sprzęt towarzyszący przy recenzowaniu wzmacniaczy i słuchawek. Jest jeszcze klika wartych uwagi źródeł, np. THETA, Wadia, DCS, Audio Note.
Nie należy do nich PC + Beresford.