Organizuję zbiorowe zamówienie na audiofilską podstawkę (por. zdjęcie) pod pilota do waszego systemu HiFi.
Jak wiadomo na ostateczny efekt prezentacji muzyki przez system stereo ma wpływ wiele czynników... od tak podstawowych jak jakość elementów samych elementów systemu (klocków) poprzez audiofilskie okablowanie, zasilanie, aż po jakość mebla na którym to wszystko stoi. Często pomijanym a nie docenianym elementem w systemie jest pilot IR... a szczególnie jakość sygnału podczerwieni jaki emituje. Na tę ostatnią cechę wpływ może mogą mieć niekorzystne drgania pilota wywołane przez różne czynniki. W związku z tym postanowiłem zaeksperymetnować i zamówiłem w stosownym zakładzie audiofilską podstawkę pod pilota. Oczywiście nie jest to pomysł nowy... nie mniej wcześniej nie przyszło mi nawet do głowy jak duży wpływ na jakość prezentacji stereo może mieć sam pilot !!! WOW. Już od pierwszych chwil odsłuchu wiedziałem, że jestem w innym świecie. Kontury dźwięków były podane z precyzją . Szczegółowość i kapitalna góra dawały muzyce dużo swobody, że również nagrań słabiej zrealizowanych słuchało się inaczej. Podstawka pomaga w różnicowaniu takich subtelności przestrzennych, że na nowo odkrywamy swoja płytotekę. Bas również potrafi zadziwić potęga. Jego możliwości są nieograniczone, ale mimo to proporcje między zakresami są idealne to wszystko sprawia, że dźwięk staje się wspaniale czytelny i oczywisty. Powiecie, że podstawka nie może zmienić aż tyle? No to sprawdźcie. Podstawka jest bardzo solidna, jest wykonana z kamienia o nazwie handlowej Volakas... spód jest specjalnie gómowany specjalnym lakierem... boki hmm... ręcznie obrobione w Hiszpanii.
Sztuka będzie kosztować ok. 15 Euro + koszty przesyłki. Czas realizacji ok 2 tyg.
Otwieram zamówienie:
1) Bruce – 2 szt.