Gustaw, zapomniałem, iż Cezary Pazura w jednym filmie się chwalił, że z drutem sam daje radę.
Wracając do tematu, zapytałem, ponieważ mogę podać przepis na interkonekt RCA, który można by przetestować w sąsiedztwie innego rękodzieła. Przepis jest taki: Bierzemy dwa równe odcinki kabla Conducfil SONOLENE 8896 i cztery wtyczki RCA Neutrik ProFi. Wersja budżetowa - wtyczki NYS-373, ale będzie nieco gorzej. Następnie podłączamy brązowy przewód do bolca wtyczki z każdej strony kabla, a biały przewód i ekran do zacisku masy wtyczki też po obydwu stronach. Przy podłączaniu pilnujemy, aby napis na kablu zaczynał się po stronie źródła, ponieważ WYDAJE MI SIĘ, że przy odwrotnym połączeniu w dźwięku panuje lekki bałagan.
Rogóż Audio sprzedaje na Aletanio wtyczki ProFi w komplecie z cyną bezołowiową z dodatkiem srebra. Lutuje się tak sobie, ale ładnie pachnie w niej kalafonia. :)
Koszt przybliżony: 7zł/m każdego kabelka + 130zł 2 pary Neutrików + robocizna.
W innych wątkach pewnie już pisałem jak zrobić dobry kabel do słuchawek. Zapewne niedługo spróbuję ten kabel z Sennheiserami HD565, a koledzy z innymi modelami z konektorem od HD580/600/650. Do CAL to mój numer 1.