Audiohobby.pl

DAC+dodatki trudny dobór

lancaster

• Gość
03-06-2008, 17:04
niezła maszyna na oko ta 600-ka, a co do diy to różnie bywa. Marancunie seniczowego bym sie akuratnio nie czepiał, bow  tamtym pomieszczeniu temat zabiła akustyka(rok wcześniej taki sam kiks spotkał prezentację KAiM)
Zreszta o czym my tu rozmawiamy, skoro takie "pewniaki" jak Avalon na AS kompletnie sie posypał, AP Caldera, Aktywne Linny za 130Kzł i wiele innych "legend".
We Włodkowej prezentacji najsłabszym moim zdaniem punktem byly kolumny i ich ustawienie(musiaem namawiać zeby zestawy odstawic od tylnych scian, a i tak nie stanęły w sensownym miejscu) Nie  wtym rzecz zeby się tlumaczyć, ale tak to wyglądało. Być moze z podobnym, choć innego rodzaju niezgraniem my z kolei mieliśmy do czynienia w przypadku NOS DAC Premium.
A wytwory swojego hobby akuratnio stawiam przy dosć wymagających sklepowych klockach....nie ma dramatu - zapewniam :) I nie sa to urządzenia klasy primare czy krell kav400 :)
Co do audiomatusów które mozna obejrzec wyzej....też mialem okazję ;)

gagacek

• 189 / 6022
  • Aktywny użytkownik
03-06-2008, 17:05
electro, jakiś taki nawiedzony jesteś, niczemu dobremu to nie służy.

>jakiegos guru po dolozeniu tysiaca czy tysiac piecset zlotych co poszlo na tjuning do chinskiego wzmacniacza najnizszej klasy kupilby sobie jakis uzywany bo uzywany ale solidny wzmacniacz na normalnym rynku i spal spokojnie ze mu hajend chalupy nie spali....
Bzdura do kwadratu. Zmień sobie lepiej te Philipsy we wzmaku a nie pouczaj innych

• Gość
03-06-2008, 17:07
gagacek
jakbys mojego wzmaka w srodku zobaczyl to by Ci rura zmiekla:))))

.................................................................................................
wszystkim nowym polecam wątek:http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=10363&all=1

gagacek

• 189 / 6022
  • Aktywny użytkownik
03-06-2008, 17:08
>ze mu hajend chalupy nie spali....
o to poproś Markowa

gagacek

• 189 / 6022
  • Aktywny użytkownik
03-06-2008, 17:09
>jakbys mojego wzmaka w srodku zobaczyl to by Ci rura zmiekla:))))
Z jakiego powodu? Przecież ja go miałem.

lancaster

• Gość
03-06-2008, 17:11
electro, ale ja pisząc o DIY mam na mysli DIY !
Sprzedaż to juz inna bajka - wtedy trzeba miec konkretne urzadzenie u siebie....zamawianie bez sprawdzania to loteryjka.....no moze prawie zawsze.
Ostatnio sluchałem kolumn zrobionych przez jednego forumowego guru :))))
Facet zaplacił w sumie ok 4Kzł(vifa xt + kopulka daytona), skrzynka "klawiszuje", ale to by jeszcze mozna łyknać....tyle ze sluchasz i swist fazy nie znika nawet na moment. Wyglada na to ze guru kazał klientowi czekac kilka miesięcy a potem strzelił zwrotke z kapelusza w 15 minut :)))) Przynajmniej tak to było słychać, co wyrazili wszyscy obecni na odsłuchu-łącznie z włascicielem.....wystarczylo postawić taki "wytwór" przy zupełnie przeciętncy paczkach zeby to uslyszeć.
Z derugiej strony wiem ze facet pracował przy całkiem udanym moim zdaniem projekcie - pozostaje posłuchać jak zwykle PRZED zakupem. A czy jakąś konstrukcje zrobi duż a"uznana" firma, czy jakis Kazio w garażu od strony użytkowej do czasu porównania bezpośrednio niczego moim zdaniem nie przesądza

• Gość
03-06-2008, 17:21
lancaster
slaba akustyka jest slaba dla wszystkich na wystawie, a jednak niektore systemy potrafia zagrac, ale bylo minelo, nie ma o czym gadac, musialem po prostu naswietlic ten temat z drugiej strony,oprocz tego tak naprawde uwazam , ze porownywanie jakiegos cd z wadiami i nnymi daje wbrew pozorom niewiele informacji o zrodle bo w danym systemie lampizator moze zagrac na poziomie jakiejs wadii z luzem, bo najwieksza utrata jakosci nie zachodzi na zrodle i w pewnym momencie system nie jest na tyle rozdzielczy zeby miedzy cd za tysiac , a 10 tysiecy wykazac znaczny przyrost jakosci, sluchalem u siebie w systemie i drozszych cd od tego luxmana, bylo lepiej, ale nieco lepiej, a kosztowalo by mnie kilka tysiecy wiecej , po prostu jest to nieoplacalne na danym etapie, za male zmiany w dzwieku za duze pieniadze,  podlaczenie cd za 100 tysiecy pln nie podniesie tez mojego zestawu na poziom stratosfery , po prostu w \'zrodelku \' jest najwygodniej dlubac i daje to duzo zabawy , ale jak ktos oczywiscie ma na to czas...dla mnie w tej chwili dalsze inwestowanie w zrodlo to strata pieniedzy i czasu, mysle raczej o kolumienkach typu K2 S9800 :)

.................................................................................................
wszystkim nowym polecam wątek:http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=10363&all=1

• Gość
03-06-2008, 17:23
lancaster
tyle ze w sklepie po prostu oddajesz, a szarpanie sie z Kaziem moze troche zjesc nerwow, no i Kazio moze byc silniejszy...

• Gość
03-06-2008, 17:24
gagacek
to niemozliwe, ja sprowadzalem ze slowacji wzmaka , miales jakis inny

lancaster

• Gość
03-06-2008, 17:34
electro, zapewniam Cię ze testy były przeprowadzane na systemi na ktory słychać bardzo wiele(wysokoskuteczne zestawy, szybkie wzmacniacze SET) i o ile komus moze nie odpowiadać taki ty prezentacji to nawetludzie sceptycznie do tego nastawieni uznają ze tego typu zestawy są bardzo transparentne. Naturalnosć, przestrzeń, barwa szybkość wychodza jak na dłoni. Nie ma tematu uważam. Wadia bedzie dobrym playerem w "klasycznym systemie", gdzie jej "poszatkowany" tryb prezentacji moze być na skutek charakteru reszty toru zatarty a specyficzna "prawdziwość" z innymi źródłami nie zostanie i tak zauważona. Gdzieś tam po prostu bedzie pewnie grala "lepiej" od tańszych playerów.
Mówimy o 861.

a akustyka w tamtym pokoju byla taka sobie - jak do tej pory nic tam dobrze nie zagrało....przynajmniej sz tego co pamietam....jedyne dobre wrażenia dźwiekowe zrobily tam klony totemów mite z GC....i to pewnie tylko dlatego ze paczki byly wywalone na środek pokoju(pomieszczenie mniej grało)

lancaster

• Gość
03-06-2008, 17:36
electro, a co do tego ze źródło leci do wymiany jako ostatnie to myśle zgodni jestesmy. Jak nie przeszkadza to mozna sie pobawić cała reszta i kasa zapakowana w paczki czy wzmaka z całą pewnoscią da bardziej wymierne efekty....choc na źródło pewnie tez przyjdzie pora :)

gagacek

• 189 / 6022
  • Aktywny użytkownik
03-06-2008, 17:50
electro,  jak najbardziej mozliwe. Nie mój ale znajomego który prosił mnie o pomoc, ale to bez znaczenia. Z resztą, dużo tego u mnie bywało. A co do źródła to nie licz że nie tzreba dobrze dopłacić aby odczuc poprawe

Rafaell

• 5033 / 6101
  • Ekspert
03-06-2008, 17:55
>> lancaster, 2008-06-03 17:36:14
Sam widzę że z tym źródłem od pewnego pułapu jest na dłużej spokój, gorzej z innymi komponentami toru nawet głupi coaxial potrafi dużo zmienić  a co dopiero szpeja za nim . Na szczęście pokój trafił mi się genialnie i nie muszę walić żadnych paskudztw akustycznych
Rafaell

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
audiostereo.pl-ukradzione mi forum;jedyny legalny właściciel swoich postów i czytanej bezprawnie prywatnej korespondencji

IQ Partners S.A.nie dziękuję zostałem oszukany a ich akcje lecą na pysk
Site S.A.nie dziękuję zostałem oszukany czy powierzyłbyś reklamę i pieniądze komuś takiemu ?

• Gość
03-06-2008, 18:09
gagacek
zrozumialem , ze dokladnie moj egzemplarz widziales, co do cd nie zamierzam przez najblizsze pare lat zaprzatac sobie tym glowy, jak cos wpadnie dobrego przez przypadek w rece to kupie ale specjalnych poszukiwan nie bede robil...

kolmen

• 10 / 6034
  • Nowy użytkownik
03-06-2008, 20:48
>> intuos, 2008-06-02 12:22:38
moze od poczatku.

Wydaje mi sie ze sluchawki sa najlepszym odnosnikiem jak co gra

Słusznie zauważyłeś "...wydaje mi się..."
MOIM zdaniem słuchawki DEGRADUJĄ scenę , nawet zakładając że przenoszą całe pasmo w miarę liniowo , można jedynie przy ich pomocy ocenić jedynie zrównoważenie tonalne .
Ocena urządzenia na podstawie odsłuchu słuchawkami jest MOIM zdaniem tragiczną pomyłką