Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

pastwa

• 3836 / 6132
  • Ekspert
12-12-2024, 23:27
Te podlinkowane na ebay-u to ok. 10500 PLN (1$=ok. 4,1zł) i to bez przesyłki. Tak, że na te się nie skuszę.

Nie wiem jaka cene Ci wyswietla, u mnie jest 2100$ (8600PLN) lamane na 1635£.  No ale nie jest to super okazja, bywaja lepsze, bede mial na uwadze :)

Karol

• 2047 / 4562
  • Ekspert
13-12-2024, 08:49
Mnie się to wyświetla trochę inaczej.
Słuchawki są w Stanach i pokazywana cena jest pewnie wynikiem przeliczeń dolara po jakimś kursie.
Klikając w podany przez ciebie link mam cenę 2583$ (i wysyłka z USA do Polski 451,13$).
Do tego dojdzie jeszcze podatek i wychodzi sporo więcej niż bym chciał za nie dać.

Znalazłem w Niemczech w cenie 2024,00 EUR z wysyłką, taki sobie komplecik, (na złote ok. 8700).
To jest najbliżej tych 8600zł, które podałeś. Być może to dobra cena, ale poczekam na 5-6k PLN.
Jak pisałeś, jest to możliwe a jakiegoś wielkiego ciśnienia, by je mieć natychmiast nie mam. :)

Karol

• 2047 / 4562
  • Ekspert
13-12-2024, 09:54
A nie chcesz spróbować CA-1a?

@saudio nie wiem, bo nic o nich nie wiem. :)
Muszę poczytać. Na razie zerknąłem tylko na cenę i tanie też nie są ale możliwe, że warte uwagi.
Jeżeli miałeś z nimi do czynienia to napisz ze dwa zdania.
Wolę twoją opinię choćby krótką, niż być może jakiego nawiedzonego wielbiciela, który będzie się nad nimi rozpływał na kilku stronach. ;)

saudio

• 744 / 5512
  • Ekspert
13-12-2024, 19:23
Daj znać jak chcesz posłuchać.

pastwa

• 3836 / 6132
  • Ekspert
13-12-2024, 22:56
Nieaktualne :)

Karol

• 2047 / 4562
  • Ekspert
14-12-2024, 00:25
Daj znać jak chcesz posłuchać.

Daję znać! ;)
Odezwę się w dzień, tak po widoku. :-)

ArturP

• 1389 / 3029
  • Ekspert
18-12-2024, 23:50
Co Wy powiedzieli byście na taki prezent od Mikołajki?
Ćwierć miliona PLN zobowiązuje ;).

pastwa

• 3836 / 6132
  • Ekspert
19-12-2024, 09:54

Mnie ten all in one od Sennheisera bardziej rozczarowal niz oczarowal w formie podstawowej, po czesci z winy miich przesadnych oczekiwan. Zapewne jakbym sluchal go z 10lat temu byloby inaczej ale wymagania urosly w miedzyczasie. Nie wiem z jakim zrodlem on testowal HE-1 bo jakos tego nie wyluszczyl. Jesli korzystal z wewnetrznego konwertera to moim zdaniem nie gra to optymalnie, brakuje w dzwieku wysokiej proby glebi, nie ma przekonujacej ( hi-endowej) holografii, przejrzystosc jest taka sobie, zwlaszcza w niskich rejestrach, mocno przewalonych i nachodzacych chwilami na srednice, barwa moze i przyjemna ale malo przekonujaca. Owszem, dzwiek duzy (szerokosc i wysokosc), dociazony, gladki na gorze, nieco moze lepszy od zestawu Bravura od Warwick Audio za okolo 35kPLN. Mnie duzo, duzo bardziej podobaly sie Staxy 009S w polaczeniu z Trilogy H1, dobrym transportem cd oraz DACiem Chorda TT2, zatem nie jakies mega wypasione zrodlo, a przejrzystosc i rozdzielczosc byla o klase lepsza, nie bylo takiego mocnego basu, zwlaszcza niskiego, bo wyzszy byl znakomity (ilosciowo i jakosciowo), ale przestrzennosc robila niepomiernie lepsze wrazenie, dzwiek/scena byla dookolna wrecz.  Nie zastanawialbym sie nawet minuty ktora prezentacje bym wolal. Przy czym sluchalem obu zestawow nie na jakims Audio Szol tylko w zacisznym pokoju salonu audio, przez dobrych kilka godzin. L5000 na obecnym Songolo (lampy) to tez calosciowo znacznie wiekszy realizm i prawda wejscia w nagranie.

Zaznaczam, to sa moje wrazenia kiedy HE1 gral z wewnetrznego konwertera, ktory moim zdaniem jest przecietny, jego nalezy podpiac pod zrodlo wyzszej klasy aby miec pewnosc co do umiejetnosci tego drogasnego kombo.

pień

• 2489 / 1269
  • Ekspert
20-12-2024, 12:16

Spoko.  Nawet dałbym flachę Mikołajowi na dalszą drogę :)
    Gdyby czytał to :   kabel USB -czarny- z wytczkami na końcu już mam ,  działa całkiem jak audiofilski  :)
Od czegoś trzeba zaczynać.

Alucard

• 2636 / 3840
  • Ekspert
20-12-2024, 12:54
Ja sobie wlasnie sprawilem nowy audofyslki kabel USB jako prezent. Roznica wzgledem starego rowniez audiofylskiego nie za duza ale slyszalna. Mniej napuchniety bas, lepsza linia melodyjna, mniejsza krzykliwosc, wieksza delikatnksc i mniej wyostrzen. Najbardziej slychac przy dluzszym sluchaniu i wtedy jest wieksza satysfakcja. ogolna transaprencja na plus. Wzgledem takiego  zwyklego od drukarki dosc latwo szyszalna i oczywista i jednak dosc spora ale to tez sam sprzet musi cos soba pokazac bo z czegos kiepskiego lepsze kable nie zrobia latawca.
Największy słuchawkowy GURU w Polsce.