Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

Shakhal

• 621 / 5780
  • Ekspert
31-10-2024, 22:03
Jedynki maja duza scene, ale ma ona inny charakter, jest bardzo szeroka, ale jedynie na boki a nie przod i tyl, bo jest to uwarunkowane tym, ze graja one troche blisko ciebie srednica, tak przed twarza a caly spektakl z detalicznoscia jest wokol ciebie nic nie tracac na tej detalicznosci.
Jedni to lubia inni nie, ale scena nie jest mala.

Dwojki sa podobne, ale bardziej pelniejsze i dynamiczne, choc ponoc brakuje im tego timbre, czyli dusza, muzykalnosc, spirit, jak komu pasuje, ponoc.

Ta technologia ma swoje atuty cechy, ktorych nie znajdziesz nigdzie, i za to chce je miec, przy dobrym zrodle, balans mode i dobrym masteringu to jest pokarm dla duszy, potrafia opowiedziec historie o kazdym dzwieku osobno i z tego czerpiesz przyjemnosc, Phobos sa lepsze technicznie, ale nie czuje ich, nie maja tego czegos.

U mnie zostaja, jedna para w tej technologi bedzie a czy to beda jedynki czy dwojki, to jeszcze zobaczymy.

Po drugie za 750e, to mi sie one trafily, bo ciezko w takiej cenie znalezc.

Alucard

• 2594 / 3795
  • Ekspert
02-11-2024, 16:47
Final przedstawił nowe słuchawki,, odświeżoną serię D, w postaci D8000 DC i D8000 Pro DC:
Największy słuchawkowy GURU w Polsce.

pastwa

• 3824 / 6087
  • Ekspert
02-11-2024, 23:38
To trzepanie wariacji na temat D8000 to prawie tak jakby Grado wypuscilo na przestrzeni paru lat GS1000, GS1000i, GS1000e i GS1000X, no mogliby juz odswiezyc te oklepana forme i urodzic cos nowego bo w tych roznych pro i LE czy DC to sie mozna pogubic.

Gwos

• 364 / 5862
  • Zaawansowany użytkownik
03-11-2024, 15:20
Final przedstawił nowe słuchawki,, odświeżoną serię D, w postaci D8000 DC i D8000 Pro DC:

Obu modeli (DC Pro jeszcze jako prototyp) można było posłuchać na Audio Show. Słuchałem ich, grają zwiewniejszym dźwiękiem od D8000 - jeszcze bardziej w stronę wyznaczoną przez D8000 Pro i D7000, wszystkie one mają inną konstrukcję, są lekkie w porównaniu z oryginalnym D8000 i mają pady wykonane z innego materiału, pady te są też chyba głębsze i wygodniejsze, ale moim zdaniem wadą wszystkich tych modeli jest napompowany, bezkształtny bas. Może to się sprawdza w jakimś rodzaju muzyki, taki sztuczny ambient, ale gdy w orkiestrze walnie kocioł, to po pierwsze nie wiadomo gdzie dokładnie ten kocioł stoi, czyli kłopot z lokalizacją basu, ponadto na moment zasłoni on wszystkie inne instrumenty.

To trzepanie wariacji na temat D8000 to prawie tak jakby Grado wypuscilo na przestrzeni paru lat GS1000, GS1000i, GS1000e i GS1000X, no mogliby juz odswiezyc te oklepana forme i urodzic cos nowego bo w tych roznych pro i LE czy DC to sie mozna pogubic.

W pewnej mierze zgadzam się z Tobą, choć słyszę przecież, że dźwięk w serii D?000 ewoluuje. Może to tylko kwestia sentymentu, ale wciąż z tej całej bandy podoba mi się oryginalny D8000 (którego notabene i tak rzadko słucham, właściwie to już nie słucham :-)
Sprzedam SR-007mk1/D8000/Pass XA25

saudio

• 731 / 5467
  • Ekspert
04-11-2024, 19:34

Obu modeli (DC Pro jeszcze jako prototyp) można było posłuchać na Audio Show. Słuchałem ich, grają zwiewniejszym dźwiękiem od D8000 - jeszcze bardziej w stronę wyznaczoną przez D8000 Pro i D7000, wszystkie one mają inną konstrukcję, są lekkie w porównaniu z oryginalnym D8000 i mają pady wykonane z innego materiału, pady te są też chyba głębsze i wygodniejsze, ale moim zdaniem wadą wszystkich tych modeli jest napompowany, bezkształtny bas. Może to się sprawdza w jakimś rodzaju muzyki, taki sztuczny ambient, ale gdy w orkiestrze walnie kocioł, to po pierwsze nie wiadomo gdzie dokładnie ten kocioł stoi, czyli kłopot z lokalizacją basu, ponadto na moment zasłoni on wszystkie inne instrumenty.

W pewnej mierze zgadzam się z Tobą, choć słyszę przecież, że dźwięk w serii D?000 ewoluuje. Może to tylko kwestia sentymentu, ale wciąż z tej całej bandy podoba mi się oryginalny D8000 (którego notabene i tak rzadko słucham, właściwie to już nie słucham :-)
A Immanis słuchałeś?
Mi też stare oryginalne D8000 podobały się bardziej niż PRO, do tego można było zmienić pady na te od nowych PRO i wygoda się poprawiała.

Gwos

• 364 / 5862
04-11-2024, 23:43
A Immanis słuchałeś?

Nie, ilekroć byłem w pobliżu, tylekroć były zajęte. Nie naciskałem - skoro mają być dostępne w mp3store, to po prostu kiedyś tam się wybiorę.

Gwos

• 364 / 5862
04-11-2024, 23:48
Przez chwilę słuchałem nowej Susvary. Krótkie porównanie ze starą pokazało, że dźwięk idzie w kierunku delikatności i kruchości - coś jakby w stronę Shangri-La. Tę nową Susvarę (Unveiled) też chciałbym posłuchać na spokojnie w salonie. Panowie z Hifimana mówili, że po Audio Show zabierają zabawki z sobą, natomiast na przestrzeni - cytuję - "paru tygodni" mają się pojawić w Polsce w regularnej sprzedaży. Może już się pojawiły, nie sprawdzałem. Jestem niby w kolejce do odsłuchu, ale chyba warto się przypomnieć.

saudio

• 731 / 5467
  • Ekspert
05-11-2024, 18:13
A Immanis słuchałeś?

Nie, ilekroć byłem w pobliżu, tylekroć były zajęte. Nie naciskałem - skoro mają być dostępne w mp3store, to po prostu kiedyś tam się wybiorę.
No to szkoda, życzę aby udało Ci się ich posłuchać, ja też czekam w kolejce, może do tych unvailed też się dopcham.
Obrodziło w nowości szkoda tylko że znowu poszli z cenami w głęboki las.