Pytanie jaką określamy jako wymagającą? :) Czy wymagające jest EDM z toną basu który trzeba dobrze zagrać żeby nie utopić w nim reszty, czy wymagajace są skomplikowane aranzancje z mnóstwem instrumentów? Myślę że im lepsze słuchawki i im lepszy sprzet towarzyszacy, w miarę możliwości dobre słuchawki powinny realizować jak najwięcej aspektów dobrego brzmienia. Niezależnie od materiału jaki grają. Faktycznie, do najbardziej skomplikowanych najlepsze są D8000, są też mocno róznicujące i najmniej nudne. Pioneery mniej bo są bardziej jednostajne i uniwersalne przez to. Za to jednymi i drugimi można urwać łeb. Pioneery nastrojone z naciskiem na uderzenie i dokręceniem zakresu poniżej 80 - 100hz dal większej efektowności, D8000 bardziej wyszukane z najlepszym chyba sub basem w słuchawkach. Lub jednym z lepszych, Całościowo bardziej kompletne. Pioneery pomagają słabszym nagraniom, Finale je obnażają. Więcej Finale zyskują przy dobrej jakości plikach, co pozwala sądzić że ich możliwości są jeszcze większe niż myślałem i będą pewnie zyskiwać więcej i więcej z lepszym osprzętem w miarę inwestycji w tor. Te Fiio mają być ciemne i relaksujące, bez wczuwania się w szczegóły i do głośnego łupania. Takie jest założenie, jak wyjdzie to nie wiem. Jestem dobrej myśli. Bedziemy testować. Jak dobrze pójdzie to przybedą w piątek.