Panowie jakie słuchawki najlepiej nadadzą się do metalu , czyli kupa źle zrealizowanych nagrań przesterów kompresji i bardzo gęstych kawałków , lekiem miały być Ether Flow ale w niczym nie przeskoczyły LCD-3 , a liczyłem że zagrają jeśli nie lepiej to inaczej i będę dawać radę z tymi gorzej zrealizowanymi kawałkami
Większość powtórzę za Pawłem, bo był pierwszy i mnie ubiegł. :) Ja też polecam Focal Stellia.
@blackromek, moim zdaniem Grado RS1, które ma Paweł też się nadają, ale Stellie nadają się bardziej. :)
Uważam, że Focal Clear też dadzą radę. Jakby komuś brakowało zejścia, można im zmienić pady na te pełne skórzane.
Z tanich słuchawek, całkiem nieźle z taką muzyką radzą sobie Mitchell & Johnson MJ2, ale trzeba mieć do nich cierpliwość.
Nowe, prosto z pudełka, graja tragicznie. Przynajmniej mój egzemplarz tak miał. Ale po jakimś miesiącu się rozegrały.
Zapewne jest więcej modeli słuchawek, nadających się do tego rodzaju muzyki.
Być może do takich należą takie: Final Audio D8000 i Audeze LCD-4z. Ja niestety ich nie słuchałem.
Jeżeli to prawda, to niech zarekomendują koledzy, którzy mieli okazję ich posłuchać. :)