Czy ktoś z was ma doświadczenia z AKG K812?
Tak jakoś nic o nich nie słychać i jak one wypadają na tle konkurencji w tym samym przedziale cenowym.
Jestem w stanie z marszu wymienić kilka modeli słuchawek, które kosztują podobnie lub mniej, i grają jak dla mnie i przyjemniej, i prawdziwiej. Choćby właśnie T1v1 z późniejszej produkcji, HD800, Audeze LCD2F, Beyery T90 po modach (mój ulubieniec nota bene). Dodaj do tego fakt, że K812 nie da się z marszu zbalansować i jest odpowiedź, dlaczego w swojej cenie są zwyczajnie nieatrakcyjne, a niektóre modele z sygnałem symetrycznym w sposób wręcz niewytłumaczalny dostają skrzydeł. Tutaj właśnie wskazałbym na LCD2F i HD800.
To chyba je odpuszcze bazujac na Twojej opini. Nastawiony jestem na kupno otwartych do 3 - 4k zl, ale co chwila w glowie rozne pomysly.
Czyli T1 drugiej generacji, to nie są T1v1 tylko następna już generacja, bo dużo 2nd Generation jest na sprzedaż?
HD800 nie brałem pod uwagę, chyba trauma po nakrytych kocem HD650, choć czasami mi brakuje tego świetnie kontrolowanego dołu 650ek i pomimo wąskiej sceny dobrego tzw sound image.
LCD 2 jakoś sprawiały wrażenie ,,chudo grających,, gdy słuchałem, ale może w moim systemie byłoby inaczej, lub trafiłem na taki model. Dopiero LCD 3 grały tak ,,tłusto,, przyjemnie no ale cena.
Biorę jeszcze pod uwage promowane przez Alucard Grado, choć nigdy ich nie słyszałem.
Myślałem także o STAX SRS-3100, bo są w przystępnej cenie, ale ponoć nie najlepiej wypadają chyba przez ten dedykowany wzmacniacz, który jest slaby ponoć .