@Pawel: Ciesze sie wiec, ze mozemy normalnie powymieniac sie spostrzezeniami. W koncu o to dokladnie chodzi. Wiesz, wolalem sie troche zaasekurwac bo na forum takie posty z reguly wywoluja "wojne podjazdowa" a ja nie mam zamiaru takiej wywolywac - tylko spokojnie dyskutowac. Oczywiscie, ze moglibysmy sobie rozmawiac w nieskonczonosc i powolywac sie na "Bog wie co" no ale po to jest dyskusja w tym watku - przynajmniej moim zdaniem. Jak ktos chce umiescic tylko recenzje to jest do tego odpowiedni dzial, umieszczajac ja tutaj - wydaje mi sie, ze jest to zaproszenie do dyskusji - co wlasnie uczynilem. Jezeli zle to odbieram to coz - poprawcie mnie :))
Odpowiadasz na wpis
>> kopaczmopa, 2010-04-14 18:07:12
mysle Fallow ze juz wystarczy tych ciaglych przypominan o percepcji itd, moze teraz do kazdej recenzji bedziemy dodawac dopiske - JEST TO TYLKO MOJE SUBIEKTYWNE ZDANIE.
Oczywiście, nigdy nie odebrałem Twoich tekstów jako złośliwości do kogokolwiek, przecież to tylko przedmiot te całe słuchawki, nie ma sprawy ;) Co do przypomnienia o różnorodności ja zawsze wychodzę z takiego założenia zabierając się do czytania jakichkolwiek opinii więc wydaje i się to w pewien sposób oczywiste.
Chyba mnie nie rozumiesz Kopacz, czesto ludzie pisza na forum cos jako "prawde objawiona". To jest tak, a to Ci zagralo to - bo to gra tak i tak i musisz miec to, zeby bylo tak. Wtedy zawsze korci mnie, zeby dopisac - "koles powiedz, ze Twoim zdaniem", bo byc moze nie sluchales jeszcze wielu innych sprzetow i nie zdajesz sobie sprawy, ze np. podbita gora dla Ciebie w HD600 w stosunku do HD650 to jest nic w porownaniu do K701 czy Grado" Ot prosty przyklad.
Tutaj nie cisne Pawlowi na usta "Koles, dopisz pod recenzja moim zdaniem - bo to chyba oczywiste", lecz wyraznie po polsku napisalem, ze chce osoba ktore jedynie czytaja sobie forum przypomniec jak rozna jest percepcja" Co __S Z C Z E G O L N I E__ wazne i widoczne jest w przypadku tak kontrowersyjnie grajacych sluchawek jak Grado.
>> kopaczmopa, 2010-04-14 18:07:12
Fallow sam kiedys byles fanem takichze i wykladow na temat drewnianych muszli i ich wplywu na brzmienie (wybacz musze sie troche poznecac) :)
Oczywiscie, ze bylem - wcale temu nie zaprzeczam. W miare uplywu czasu zmienilem zdanie. Gorzej by bylo, gdybym bym calkowicie zamkniety na jakiekolwiek inne mozliwosci i punkty widzenia.
>> -Pawel-, 2010-04-14 18:43:32
Co do przypomnienia o różnorodności ja zawsze wychodzę z takiego założenia zabierając się do czytania jakichkolwiek opinii więc wydaje i się to w pewien sposób oczywiste.
Mnie sie tak wlasnie nie wydaje. Kiedys sam - kiedy zaczynalem pisac na tym forum wcale nie zdawalem sobie z tego sprawy. Czytajac piekne opisy hi-endowych sluchawek wydawalo mi sie, ze ja tez tak bede to slyszal i nie moze byc inaczej. Wydawalo mi sie, ze skoro ktos uznany pisze o sluchawkach w taki sposob - to one wlasnie tak beda grac a ja wstapie do krolestwa niebieskiego gdy ichy bede sluchal.