>> Rolandsinger, 2010-03-25 22:24:37
>W wypowiedziach Kol. Piotra Ryki nt. słuchawek jest jeszcze jedna rzecz nad wyraz znamienna:
>absolutnie liniowa, wprost proporcjonalna zależność między jakością odtwarzanego dźwięku przez dany wyrób a jego ceną.
>Nie można sobie wyobrazić produktu tańszego od drugiego i zarazem pod każdym względem lepszego sonicznie.
Czytałeś kiedyś recenzję Piotra Ryki nt. CAL? Wkleję podsumowanie
"Podsumowując: słuchawki jak za swoją cenę niebywałe, oferujące jakość wręcz onieśmielającą. Pogranicze najwyższych lotów za 150 złotych. Zarazem uniwersale repertuarowo i bardzo przyjazne dla sprzętu towarzyszącego. Ciepłe, zmysłowe i prostoduszne w najlepszym tego słowa sensie. Będziecie je kochać. Odradzać można je jedynie zwolennikom chłodnego brzmienia, bo tak nie zagrają.
PS
Kiedyś, wiele lat temu, kiedy zaczynałem dopiero pisywać na forach audio, zajadle wyśmiewałem cenowe absurdy i domagałem się dobrego sprzętu za małe pieniądze, możliwego przecież do skonstruowania w dzisiejszych czasach. Tym właśnie oczekiwaniom Creative Aurvana Live! wyszły naprzeciw, a nawet je przerosły. Wspaniała sprawa."