Odpowiadasz na wpis
>> ogorek, 2010-03-16 08:38:24
Wydaje mi się, ze wasze rózne opinie wynikają z róznych urządzeń. @kopaczmopa ma na mysłi zapewne dziurkę CD rotela, Forum608, Beresford-a. @Fallow pisze jednak o bardziej wyrafinowanych urządzeniach/źródłach.
Chodzi mu zapewne o to, że nie trzeba ich specialnie modyfikować (dobierać np. lamp) żeby uzyskać dobry efekt.
----
Dokladnie o to mi chodzi :)
--------------------------------------------------------------------------------
Odpowiadasz na wpis
>> kopaczmopa, 2010-03-16 09:52:59
>>@Fallow pisze jednak o bardziej wyrafinowanych urządzeniach/źródłach
No wlasnie Ogorek nie do konca, bo pisze ze wystarczy Pre Sonus.
A ja pisze o lampach DIY, HPA-03, Darkvoice i innych, owszem nie z najwyzszej polki ale czesto te drozsze mialy problemy wieksze niz zwykle dziurki z CDka.
Co do HD600 - ja nie mowie ze trzeba mitycznych lamp, bo tez nie o to chodzi - uwazam ze one moga zagrac fajnie ale trzeba porzadnie sie nakombinowac zeby zagraly bardzo fajnie, a czesto bywa ze graja slabo.
To nie jest latwizna ala sr325i, ktore wtykasz do iPoda i graja.
W porownaniu do HD650 czy nawet DT990Pro czy DT880Pro sa wg mnie megatrudne do dobrego napedzenia, ale to moje zdanie, poza tym bardziej oparte o HD580 ktore graja nieco inaczej a HD600 mialem sposobnosc sluchac rzadziej.
---
Presonus HP4 to tani wzmacniacz studyjny a ESI Julia to tania polprofesjonalna karta studyjna. Oba urzadzenia moim zdaniem prezentuja bardzo dobry stosunek jakosci do ceny. Na pewno Presonus jest tanszy niz Darkvoice a Julia niz Beresford.
Ja nie pisze tutaj Kopaczkompa o wycisnieciu 100% z tych sluchawek tylko o tym, kiedy graja lepiej niz dobrze. Takie mam zdanie i coz na to poradzic skoro z tych wlasnie wymienionych urzadzen graja dla mnie bardzo dobrze :) Nie trzeba przy tym kombinowac, dobierac lamp, op-ampow czy nie wiadomo czego. Podlaczasz i gra. I to dla mnie z wielka frajda. Co wiecej uwazam, ze tak samo jest z DT 880. Z DT 990 mialem za maly kontakt by sie wypowiadac o ich "napedzaniu". HD650 w wersji standard sa w moim odczuciu najmniej wybredne.
-----------------------------------------
Co do CAL i Beresforda, co tu duzo mowic - polaczenie po prostu nie jest udane :))