>> Corvus5, 2010-03-14 17:22:06
>> fallow, 2010-03-14 17:14:40
>Zgadza sie :) Loduness jak sie patrzy. Nie slyszalem jeszcze sluchawek z wiekszym loudnessem.
A DT990?
---
Nie porownywalem leb w leb, z pamieci - Pro 900 zrobily na mnie wrazenie najbardziej loudnessowych sluchawek z jakimi mialem kontakt :) DT 990 tez oczywiscie tak odebralem, ale nie w takim stopniu.
-------------------------------------------
>> chrees, 2010-03-14 19:37:01
Może mam nieodpowiedni wzmacniacz do Pro900, kto wie, chociaż podpinałem je również pod Canora, który gra głównie (niezłą) średnicą i nie ma tak głębokiego basu jak Sensauris. U mnie te słuchawki zagrały karykaturalnie z każdym ze wmaczków. Jeżeli mają być "prawdziwym flagowcem"... to musi być jakaś gazeciarska plotka :)
E9 słuchałem z Yamamoto, trudno porównywać. Zreszta, było to dość dawno (dzięki Piotr :>).
Sony 7509 niestety nie słyszałem, ale (w zamian ;>) w tym tygodniu będę miał najprawdopodbniej okazję posłuchać Staxów 4040. Jestem bardzo ciekawy, niektórym (podobno) podobają się bardziej od Omeg, ale to już pewnie kwestia preferencji.
---
E tam nieodpowiedni :) Jak wzmak nie jest basowym demonem a wrecz ma go nawet lekki niedostatek to juz jest odpowiedni. Mysle, ze przy tak latwo napedzalnych sluchawkach nie mozna tutaj niczego zrzucac na wzmak. No chyba, ze jest taka spawara jak Sensauris ktory to, bas ma "jak trza" - to wtedy co innego :)
Po prostu ich nie polubiles/nie podeszly Ci i tyle. Jest wiele osob ktore lubia loudness. Jest wiele osob ktore robia prawie flat. Jest wiele osob ktore lubia cos po srodku, inni lubia wypchana wrecz srednice etc. Dla mnie te sluchawki maja loudness jak sie patrzy, ale jezeli komus odpowiada - to sa interesujace. Na pewno sa tez bardzo specyficzne i nierowne. Wycofana srecnica bez kompletnie zadnych podkolorowan z dobrym attackiem. Wybita do przodu gora o cieplej barwie, bardzo otwarta ale i dosc lagodna ("dosc", bo w porownaniu do wielu innych sluchawek nie jest wcale taka lagodna - zwlaszcza monitorowych). No i ten bas z ogromna iloscia i wyzdluzonym wygaszaniem oraz zaakcentowana gorna czescia. Taki ot dziwny twor ale i ciekawy :) Powinny kosztowac jednak zdecydowanie mniej, nizszy model Pro 750 jest mniej rozdzielczy, ma gorszy attack ale gra w wyraznie bardziej naturalnych proporcjach :)