Audiohobby.pl

Słuchawki wysokiego lotu

lancaster

• Gość
07-03-2010, 13:54
"Tak nawiasem Sensauris na pewno może grać co najmniej przyzwoicie z T1, wystarczy dać mu inną lampę sterującą."

Akurat słuchałem w tym ampie kilku różnie brzmiących lamp sterujących i sorry....zależy jeszcze co dla kogo oznacza "przyzwoicie". W tej chwili nie powiedziałbym, ze gra to nieprzyzwoicie...ekscytująco też nie niestety.
Będzie okazja to sprawdzę jeszcze na Fury. Jeśli i tu nie zagra to znaczy że "diabełki" nie dla T1 i tyle(albo przynajmniej, ze i Sensauris i Fury nie dla tych słuchawek). T1 wpięte w Benchmarka grają już całkiem interesująco. Z kolei PS1000 wpięte w Benchmarka to był poziom kiosku Ruchu a te same PS1000 na Sensaurisie mogły się podobać(choć mi prywatnie mniej niż T1 na Benchmarku).
Ciężko też było chwalić T1 kilkaset stron wstecz, skoro wówczas nikt o tych słuchawkach nawet nie słyszał.

Jedno co muszę Tobie Piotrze oddać to PC okazało się wczoraj słabsze od CD. I Lector 7 zagrał sporo fajniej niż system PC+zewnętrzny DAC jako źródło.
...i to też zaznaczę, ze dla tej konfiguracji.

lancaster

• Gość
07-03-2010, 13:57
asmagus, zupełnie niepotrzebnie :-) Monty Python to najczęściej były testy tych wszystkich cudowności po których miał następować orgazm.
W przypadku T1 to powiedzmy kolacja w uroczym towarzystwie i na pewno wieczór zaliczony do udanych.

aasat

• 2398 / 6382
  • Ekspert
07-03-2010, 14:06
>> frackowiak, 2010-03-07 14:03:54
Jak grado PS1000 sprzedaje sie za 1690$ w pudelkach od" PIZZY" to juz jest znak ostrzegawczy!!!

Jak możesz tak pisać o królu słuchawek dynamicznych!

Brestinder

• 225 / 5990
  • Aktywny użytkownik
07-03-2010, 14:11
W grado płaci sie przedewszytkim za jakosc wykonania i jakosc dzwieku, a nie za kolorowe pudełka i akcesoria!

lancaster

• Gość
07-03-2010, 14:45
Brestinder, napisałeś to poważnie czy dla jaj ?:))))

Bednaar

• 556 / 6358
  • Ekspert
07-03-2010, 14:47
Tak czytając opinie z tego wątku, akurat te dwie kwestie - jakość wykonania i dźwięku - są bardzo kontrowersyjne w przypadku Grado. Osobiście gdybym np. wygrał w Totka celowałbym zdecydowanie (zwłaszcza po przeczytaniu ostatniej opinii) w Beyerdynamic T1.

Max

• 2204 / 5896
  • Ekspert
07-03-2010, 14:59
>> lancaster, 2010-03-07 14:45:34
Brestinder, napisałeś to poważnie czy dla jaj ?:))))

Jak najbardziej powaznie. Trzeba tylko uscislic, ze chodzi o procentowy stosunek 10:90 ;))

reactor

• 1649 / 5840
  • Ekspert
07-03-2010, 15:01
 Pomijam w tej chwili zawartość pudełek z napisem Grado. Nie mam bladego pojęcia jak grają te słuchawki ponieważ żadnych na uszach nigdy nie miałem, ale jeśli płacę 1600 dolarów za nauszniki, które z założenia mają być czymś wyjątkowym to wybaczcie takie "pudełko po pizzy" jest najzwyczajniej brakiem szacunku dla klienta.

..d_b..

aasat

• 2398 / 6382
  • Ekspert
07-03-2010, 16:05
>> reactor, 2010-03-07 15:01:13

O takich jak Ty też John Grado pomyślał. za 115$  z wysyłka jest możliwość dokupienia pudełka drewnianego

reactor

• 1649 / 5840
  • Ekspert
07-03-2010, 16:40
  O takich jak ja to znaczy? fetyszystach? Jeśli się w przyszłości zdecyduję na zakup słuchawek Grado (co nie jest wykluczone) to z pewnością nie będę się kierował jakością opakowania. Nie zmienia to faktu, że to drewniane pudełko winno być standardem, przynajmniej dla modeli GS 1000 i PS 1000. Żadnej łaski klientom takim opakowaniem Pan Grado w ten sposób nie zrobi.

..d_b..

intuos

• 1003 / 6399
  • Ekspert
07-03-2010, 17:26
sorry ale jezeli cos ladnie gra z benchmarka to nie wiem co powiedziec...  benchmark to badziew jakich malo, a wyjscie sluchawkowe to badziew do potegi. BTW chetnie poslucham T1.
 TYlko chlopaki piszac ze ps1000 to bazarowy shit  a T1 krol krolow to tez troche przesadzone. Takie hiperoble w waszym wykonaniu kaza traktowac wasze recenzje z przymrozeniem oka.
Okazuje sie nastepna rzecz, jak OTL moze sie zle zgrywac z wysokoomowymi sluchawkami....... Cos tu nie pasi, a nr 1 jest diabelek ktory sie nie nadaje do sluchawek, nie wazne jak dobrze sie wydawalo ze gra, tu sie okazuje ze nie gra. Dajcie na wyjcie chcociazby 6c23p i bedzie lepiej pod kazdym wzgledem-  bo ze cos sie bardziej zarzy to nie oznacza ze jeszcze lepiej gra.

suma sumarow cos slabe te nasze forumowe legendy, z sensariusem na czele a konczac na T1
robi sie powoli malo prawdziwie :), a moze w poznaniu czarmy mary sie dzieja :))

hasos

• 25 / 5735
  • Użytkownik
07-03-2010, 17:36
Pytanie odnośnie CAL: wiele się dobrego w tym wątku o nich mówi, a ja właśnie chcę kupić jakieś dobre przenośne słuchawki. Mam na oku shure srh750 dj lub srh440. Czy warto płacić za nie 460/360 zł czy lepiej zaopatrzyć się w CAL? Czy one rzeczywiście grają tak dobrze, że kasują zestawy o wiele droższa?

rezasurmar

• 61 / 5955
  • Użytkownik
07-03-2010, 17:38
Osobiście wolę by jednak producent, swoją energię i moje pieniądze przeznaczył na dobre słuchawki, niż dodatki w postaci pudełka. Jest sporo producentów którzy dbają o gadżety dodawane do sprzętu, fakt klient jest bardziej \'zadowolony\' jak dostanie takiego bonusa, ale czy sprzęt przez to jest lepszy wątpię. Słuchawki mają grać, tak jak wzmacniacz, etc. Nie chcę by moja kasa szła na diodki, zbędne funkcje, eleganckie pudełeczka, świecidełka.
Pan by chciał mieć tak, ciepłe wodę osobno, zimne osobno. Kraniki, dywaniki...
Pan masz drobnomieszczańskie nawyki ;P
jak to powiedział kiedyś J. Kobuszewski w kabarecie Dudek.
Tak się krytykuje na forach audio, sprzęt obłożony pokrętłami, zbędnymi duperelami, a tu tak niektórzy płaczą, że P. Grado nie dał pudełka. Nie dał i już, nie pasuje to nie kupuj, a zresztą jak już ktoś wspomniał, jest możliwość zakupu. Więc co za problem.
Nie twierdzę że Grado to najlepsza firma, ale jak czepiania się o jakość wykonania sprzętu mogę jeszcze zrozumieć, to pakowanie słuchawek w karton z gąbką, który spełnia swoją role, uważam za conajmniej dziwne.
Och kupiłem mercedesa nie dostałem jedwabnej szmatki do pucowania reflektorów, zła firma, oszczędza na klientach.
GRADO GS1000i

Rafaell

• 5033 / 6396
  • Ekspert
07-03-2010, 17:53
>> rezasurmar

no i jak z tym żyć ;)                              

lancaster

• Gość
07-03-2010, 17:59
intuos, a można wiedzieć skąd takie wnioski ?

1 Że PS1000 to bazarowy Shit ?
2 Że T1 to jakiś król królów ?
3 Że Sensauris nie jest OK ?

6N23P bo pewnie o nią Tobie chodziło sprawdzę....mieliśmy już bdb(ponoć) wzmacniacz na lampach z rodziny ecc88 i od Sensaurisa był niestety słabszy.
Też jestem zdziwiony że OTL nie do końca zgrał się z wysokoomowymi słuchawkami i to w zasadzie tyle z zaskoczeń.