>> intuos, 2010-03-03 10:19:34
>> majkel, 2010-03-03 08:34:25
Yamaha YH-1000, harmonic distortion: <0.3% @ 90dB SPL
>michal wziales to z typowego katalogu, z katalogu dedykowanego yamaszce yh1000 ma znieksztalcenia opisane jako mniejsze niz 0.16%
Wziąłem to, co jest napisane na pudełku z tyłu.
>nie dzwie sie ze u michala nie zagraly, to raczej daje poglad jaki wzmacniacz naprawde jest , a ortho ci o tym powie...
Dokładnie takich samych sformułowań można użyć w odniesieniu do dowolnych słuchawek.
>poza tym michal lubi dynamiki, i tu pies pogrzebany, bo do ortho trzeba czasu, potem dynamiki wydaja sie jazgotliwe i zreszta takie sa. Nie mam zamiaru bronic yh1k bo one same sie bronia, a hd438 zejdzie szybciej z piedestalu niz CAL!
One na piedestał jeszcze nie weszły i nie wiem czy wejdą. PS1000 grają sporo czyściej, z większą kulturą.
>Ostatnio kots byl u Wiktora i dosc podobnie opisal dzwiek omeg,orfeusza(elektrostatow) do yamah(ortho). Co do sceny to bzdura jakiej dawno nie slyszalem. Yh1000 kreuje scene planami, dynamiki natomiast kreuja ja jedynie odlegloscia drivera od ucha, takze michal zmien pady na ps 1000 i nagle sie okaze ze jest jakos plasko...
Dlaczego mam założyć pady, które zepsują dźwięk? Jaki to ma sens? Załóż gumowe rękawice na przetworniki YH-1000 i zobaczysz, że mają kiepski bas. ;]
>moje zdanie na podstawie mojgoe systemu mowia ze ortho a w szczegolnosci yh1000 tworza scene 3d, nie ma tak hektarow zafalszowanego powietrza z k701 czy eterycznosci sciemy(sceny;) gs1000 tu jest spektakl ktory slychac planami.
No właśnie plany nie budowały się w ogóle.
>Kiedy kobieta spiewa to czuc jej oddech na uszach.
W Grado też to jest, nawet Beyerach DT880 Pro.
ile razy zapraszalem kolegow na \'\'zmierzch bogow\'\' jakimi sa dynamiki-nikt jednak nie chcial sie przekonac. Podejrzewam ze dobry wzmacniacz ktory powiniec odkryc troche tego co w ortho jest,jest TH Piotra i na tym koniec. Zgadzam sie tu z Piotrem ze sluchawki musza \'\'wejsc\'\' w tor i to czasami trwa.
>Recenzja Michala troche mnie rozczarowala,ale nie chodzi tu o oczekiwania przyznajace laury yh1000. od poprostu.
Nie traktujmy tego jak recenzji. ;) Mnie interesuje jak grają YH-1000 w dedykowanym do nich torze.
>Michal wiesz czemu yh100 podobaly ci sie bardziej...przypomnij sobie na jakim wzmacniaczu ich sluchales.....to powinno sporo wyjasnic, bo byl to slawek Wlodka Senicza. Takie detale ludziom umykaja, a szkoda. Moj system gra duzo lepiej niz ten z AS2007 Wlodka
Mój też, tzn. tak mi się wydaje.
>u mnie ortho przekraczaja granice, ktore niestety ale na systemach kolegow widze sa, nie chce zeby to zabrzmialo chwalebno, gburowato czy podobnie, pisze to bo dostrzegam braki systemow pod jakie sie podlacza ortho u kolegow. Slyszy sie ze mula, ze jest zaslona, u mnie jeszcze tego nie doswiadczylem, ale moze mam cos ze sluchem.
Tomek, ja się chętnie do Ciebie wybiorę w wolnej chwili. Mnie się nie mieści w głowie pisanie, że PS1000 nie mają impaktu, ale nie robię z tego problemu. Wspólne hobby łączy ludzi. Słuchawki to nie piłka nożna, gdzie się o wyższość swoich biją na ustawkach.
Jeszcze mam taką uwagę - jeśli rozbieżność brzmienia YH-1000 między egzemplarzami jest taka jak w K340, to moja pisanina może się okazać bezsensowna, bo dotycząca jednego egzemplarza. Proszę o komentarz koneserów magnetostatów.